Header Ads

Η μεγάλη απόδραση: Από το Τόκιο μυστηριωδώς στη Βηρυτό ο πρώην επικεφαλής της Renault-Nissan

Ενας άνδρας του προσωπικού ασφαλείας στέκεται στην είσοδο του γκαράζ της οικίας του πρώην προέδρου της Nissan Κάρλος Γκοσν, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, στη Βηρυτό στον Λίβανο. Αδιευκρίνιστο παραμένει με ποιό τρόπο εγκατέλειψε την Ιαπωνία ο Γκοσν ενώ η δίκη του πρόκειται να γίνει τον Απρίλιο του 2020. (AP Photo/Maya Alleruzzo)

Ο Κάρλος Γκοσν, ο εκτοπισμένος πρώην επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault-Nissan, που περιμένει για να περάσει από δίκη στην Ιαπωνία με την κατηγορία οικονομικών καταχρήσεων, αναχώρησε (από την Ιαπωνία) για το Λίβανο το βράδυ της Δευτέρας (30 Δεκεμβρίου), ανέφερε η εφημερίδα Les Echos της Γαλλίας.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε δική της ανώνυμη πηγή και μια αναφορά στην λιβανέζικη εφημερίδα L’Orient-Le Jour. Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από επίσημες πηγές.

Δεν ήταν σαφές με ποιό τρόπο ο Γκόσν, που κατέχει γαλλική και λιβανέζικη υπηκοότητα, θα μπορούσε να εγκαταλείψει την Ιαπωνία, όπου υπόκειται σε αυστηρούς δικαστικούς περιορισμούς για όλες τις κινήσεις του.

O Kάρλος Γκοσν προσερχόμενος στο δικαστήριο στο Τόκιο, τον Απρίλιο του 2019.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι ο Γκοσν, που θεωρείται κεντρικό πρόσωπο σε ένα οικονομικό σκάνδαλο πολυεθνικών διαστάσεων, δεν ήταν πλέον σε κατ ’οίκον περιορισμό, αλλά δεν ήταν σαφές εάν είχε δραπετεύσει ή είχε επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Γκοσν προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Rafic al-Hariri της Βηρυτού αργά την Κυριακή, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη έναν συνεργάτη του.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.