Header Ads

Το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο

Η οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος κόσμου που αγάπησε τα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 72 ετών, ήταν από το πρωί της Δευτέρας στο Α΄ Nεκροταφείο της Αθήνας για τον ύστατο αποχαιρετισμό. 

Η πολιτική κηδεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:30, με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του Γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα -ο οποίος και εκφώνησε έναν από τους τρεις επικήδειους- της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. 

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, η Λιάνα Κανέλλη, η Λίλα Καφαντάρη, ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου, ο Γιώργος Κιμούλης, ο Οδυσσέας Ιωάννου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Γιάννης Κούτρας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, η Σοφία Βόσσου, ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Στον αγαπητό φίλο και μεγάλο δημιουργό» έγραφε το στεφάνι που έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης. Στεφάνια απέστειλαν επίσης η οικογένεια του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος υπήρξε προσωπικός φίλος του εκλιπόντος και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που ήταν η αγαπημένη του ομάδα.  

«Πέρασε στην αιωνιότητα. Δεν του έπρεπε να πονάει από αυτό τον ανόητο καρκίνο, όπως έλεγε. Του μιλάω και ξέρω ότι μ′ ακούει. Ο Θάνος Μικρούτσικος κυλάει στο αίμα μου» είπε ο Γιάννης Κούτρας. 

Δημήτρης Κουτσούμπας, Αλέξης ΤσίπραςΟ Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την εκφώνηση του επικήδειου. Ο στιχουργός -και αγαπημένος φίλος του Θάνου Μικρούτσικου- Οδυσσέας Ιωάννου εκφώνησε επίσης επικήδειο. Ο Γιώργος Κιμούλης αποχαιρέτησε τον αγαπημένο του φίλο, στον τρίτο επικήδειο που εκφωνήθηκε. Παρόντες και ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγο του Δανάη Στράτου. Αριστερά, διακρίνεται ο Μίλτος Πασχαλίδης. Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα ΜενδώνηΣοφία Βόσσου 
Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.