Header Ads

Τουλάχιστον δύο νεκροί σε ένοπλη επίθεση σε εκκλησία στο Τέξας εν ώρα λειτουργίας

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε εκκλησία κοντά Φορτ Γουόρθ στο Τέξας, το πρωί της Κυριακής.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων και παροχής πρώτων βοηθειών MedStar Mobile Healthcare, Μακάρα Τράστυ δήλωσε στο Associated Press ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν θανάσιμα στην εκκλησία Γουέστ Φρίγουεϊ Εκλησσία του Χριστού στον Γουάιτ Σέτλεμεντ (Λευκό Οικισμό). Ένα τρίτο άτομο είναι σε κρίσιμη κατάσταση και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο ενώ και τα τρία θύματα είναι άρρενεςΟι αρχές δεν έχουν εκδώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες της ένοπλης επίθεσης.

Σε τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η λειτουργία μεταδιδόταν live και έχει καταγραφεί η επίθεση ενώ ήδη κυκλοφορούν και φωτογραφίες από τις σκηνές στο βίντεο όπου φαίνεται ο ένοπλος δράστης. 

 

Ένας ηλικιωμένος που βρισκόταν στην Εκκλησία, δήλωσε στους New York Times ότι ένας εκ των νεκρών είναι υπάλληλος εταιρείας ασφαλείας (security) που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη ενώ, όπως είπε, ήταν ένα αγαπημένος φίλος για τον ίδιο. 

«Προσπαθούσε να κάνει ό,τι χρειαζόταν για να προστατεύσει τους υπόλοιπους», είπε ο ηλικιωμένος Μάικ Τίνιους. 

Ο Τίνιους είπε ότι δεν γνώριζε τον δράστη και πως πυροβολούσε στα τυφλά. 

Μια γυναίκα που απάντησε σε τηλεφώνημα του ΑΡ στην Εκκλησία όπου εκδηλώθηκε η επίθεση δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. 

Σύμφωνα πάντως με την Τράστυ, ένας εκ των επικεφαλής στο σημείο την ενημέρωσε πως το ένα από τους νεκρούς ήταν ο δράστης. 

Η αστυνομία του Λευκού Οικισμού δεν έχει απαντήσει στα αιτήματα των μέσω ενημέρωσης για σχόλια. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό KTVT του Ντάλλας, ο Μάικ Ντρίβνταλ, εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σταθμού στο Φορτ Γουόρθ δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο σκοπευτής ήταν μεταξύ των τριών ατόμων που δέχθηκαν πυρά από σφαίρες. 

Δύο ακόμη άτομα υπέστησαν μικροτραυματισμούς. 

Ο Λευκός Οικισμός είναι περίπου 12 μίλια δυτικά του Φορτ Γουόρθ ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ένοπλη επίθεση με νεκρούς σε εκκλησία στο Τέξας. Τον Νοέμβριο του 2017, ο Ντεβίν Πάτρικ Κέλι άνοιξε πυρ  κατά μιας μικρής εκκλησίας στο Σάδερλαντ Σπρινγκς στο Τέξας σκοτώνοντας πάνω από 24 προσκυνητές πριν αυτοκτονήσει. 

AP
Από το Blogger.