Header Ads

Κύπρος: Ένοχη η 19χρονη Βρετανίδα που προέβη σε ψευδή καταγγελία ομαδικού βιασμού

Ένοχη πέραν πάσης αμφιβολίας κρίθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου η 19χρονη Βρετανίδα που κατηγορείται για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης ύστερα από ψευδή καταγγελία της ότι βιάστηκε από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα.

Η καταγγελία είχε γίνει στις 17 Ιουλίου και επτά εκ των Ισραηλινών είχαν συλληφθεί. Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, η συνήγορος υπεράσπισης αγόρευσε για μετριασμό της ποινής και ο δικαστής όρισε την 7η Ιανουαρίου ως την ημερομηνία για την επιβολή ποινής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», η διαδικασία κράτησε περίπου μια ώρα και 20 λεπτά, με τον δικαστή να κρίνει ως παντελώς αναξιόπιστη τη θέση της 19χρονης ότι η αναίρεση της κατάθεσής της για ομαδικό βιασμό ήταν προϊόν άσκησης ψυχολογικής πίεσης από την Αστυνομία.

Ο δικαστής στην απόφασή του σημείωσε ότι δεν αποκόμισε καλή εντύπωση από την κατηγορούμενη, η οποία δεν είπε την αλήθεια, προσπάθησε να παραπλανήσει το δικαστήριο, στη μαρτυρία της περιέπεσε σε αντιφάσεις, ενώ η μαρτυρία της χαρακτηρίζεται από έλλειψη λογικής. Σημείωσε ότι μέρος της δεν υποβλήθηκε στους μάρτυρες και ως εκ τούτου είναι αναξιόπιστη.

Έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από γυναίκες μέλη της οργάνωσης «Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών». Το Δίκτυο υποστηρίζει ότι η 19χρονη Βρετανίδα αποτελεί θύμα της πατριαρχικής κοινωνίας και ότι έχει κακοποιηθεί από την ημέρα της καταγγελίας της από την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.

Μέλη του Δικτύου, εισήλθαν στην αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, ενώ μετά την ανακοίνωση της απόφασης, συνέχισαν έξω τη διαμαρτυρία τους.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.