Header Ads

Πέντε Χρόνια HuffPost: Οι καλύτερες ατάκες

Παύλος Τσίμας

Κωλοτούμπα- η πιο διεθνής ελληνική λέξη της πενταετίας.

Αντώνης Φουρλής

 

.

 

#Me Too:  Δύο λέξεις, μία τεράστια αλλαγή - ίσως πρέπει να πω ανατροπή - που ήρθε για να αλλάξει τον κόσμο. Είναι το σύνθημα της εποχής μας και, πιθανόν, της επόμενης.

Γκέλη Βούρβουλη

Winter is Coming.

 

.

 

Ειρήνη Ορφανίδου

«Ok Boomer» ή πώς «τη λέει» η Generation Z (όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1996 και 2015) στους μεσήλικες boomers, σε όσους δηλαδή, γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1965.

Δημοσθένης Γκαβέας

Από τα κυρίαρχα συνθήματα στο εξεγερμένο Σαντιάγο της Χιλής, που έφτασε και στην Ευρώπη: «Δεν είμαστε Αριστεροί, δεν είμαστε Δεξιοί, είμαστε οι Κάτω ενάντια στους Επάνω».  

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος

Go back κυρία Μέρκελ! Σχόλια περιττά!

Αγγελική Κουγιάννου

«Πετάμε αετό.» Οι βόρειοι θα το γνωρίζετε σίγουρα. Μου την έμαθε μια φίλη Θεσσαλονικιά και την λάτρεψα. Κάτι σαν το YOLO. Και δυστυχώς χαρακτηρίζει περισσότερους από όσους αντέχουμε.  

Κώστας Μαυραγάνης

#deletefacebook, επειδή θεωρώ πως προβάλλει το ζήτημα που έχει προκύψει με την παντοδυναμία των social media και της “big tech” γενικότερα, από τα fake news μέχρι την εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων online,τις απειλές στη δημοκρατία κ.ο.κ.

Κατερίνα Πρίφτη

 

.

 

«Στο μπαρ τσαμπουκάς και στη δουλειά χαλβάς» (σε τοίχο της γειτονιάς μου).

Κυριακή Αξιώτη

«Μην παραχαράσσετε την ιστορία.» Ανεξάρτητα από το περιεχόμενό και το μήνυμά του, νομίζω πως είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Έγινε viral μέσα σε μια ημέρα και έσπασε ρεκόρ views στο ελληνικό ίντερνετ. Έγινε trend ακόμα και γιατί προκάλεσε αντιδράσεις.

Σωτήρης Βαλάρης

 

.An anti-Brexit

 

Βollocks to Brexit (Στα α*** μας το Brexit). Ξεκίνησε ως meme στο διαδίκτυο και χρησιμοποιήθηκε από τους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς στη Μ.Βρετανία ως σλόγκαν της προεκλογικής τους καμπάνιας στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Τρεις λέξεις που αποτυπώνουν γλαφυρά και με απόλυτη ακρίβεια αυτό που σκέφτεται όλος ο πλανήτης - και η μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών - για το σίριαλ της αποχώρησης από την Ε.Ε.

 

Αλεξάνδρα Σκαράκη

#TimesUp και #WomensMarch2018. Εκατοντάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων στις αρχές του 2018 για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τη σεξουαλική παρενόχληση, τη βία και τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών. Εξέφρασαν μέσα από πορείες την δυσαρέσκειά τους για την εκλογή του Τραμπ και τα σεξιστικά του σχόλια απέναντι στις γυναίκες.

Ολγα Παράι

«Τι α κανς; Α κατς να μαλώις;»: Δεν έχω ιδέα πως προέκυψε αυτή η ατάκα, αλλά παίζει δυνατά μέχρι σήμερα.

Κώστας Πουλακίδας

 

.

 

Τσίπρας ή τανκς. Το είδα σε τοίχο. Μία εβδομάδα μετά το πείραξαν: «Τσίπρας ή πανκς».

Πάνος Τουμάσης

 

.

 

«Δεν με έμαθαν να μην νοιάζομαι και υποφέρω». Γραμμένο σε τοίχο της Θεσσαλονίκης, δείχνει τα σημερινά αδιέξοδα σε έναν κόσμο που μοιάζει να ενδιαφέρεται όλο και λιγότερο για αυτά που συμβαίνουν.

Αλέξανδρος Κλώσσας

 

.

 

Αλέξανδρος Γαγλίας

 

.

 

YOLO. Νομίζω όμως ότι ήρθε μετά το 2014. Ακούγεται σαν brand από αλυσίδα frozen yoghurt αλλά εμπεριέχει και υπαρξισμό, ανάμικτο με φράουλα, μπορεί πασπαλισμένο τρούφα...You only live once, πράγματι, πάντως.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.