Header Ads

Η Ενωση Κριτικών βραβεύει τον Ιρλανδό ως Καλύτερη Ταινία του 2019 - Και η οσκαρική κούρσα ξεκινά

«Ο Ιρλανδός» σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε και παραγωγή Netflix, κέρδισε το μεγάλο βραβείο της Ενωσης των Κριτικών.

Το γκανγκστερικό αστυνομικό δράμα «Ο Ιρλανδός» σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε και παραγωγή Netflix, κέρδισε το μεγάλο βραβείο της Ενωσης των Κριτικών (National Board of Review) και αυτό αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη επιτυχίας στα Οσκαρ 2020. 

Η ταινία ονομάστηκε η καλύτερη του 2019, μετά την περσινή διάκριση του «Πράσινου Βιβλίου» (“Green Book”) που στη συνέχεια κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βραβεύουμε τον Ιρλανδό ως Καλύτερη Ταινία», είπε η πρόεδρος της Ένωσης, Ανι Σκούλχοφ σε ανακοίνωση. «Η αριστοτεχνική επική ταινία, είναι πλούσια, συγκινητική, όμορφη και αντιπροσωπεύει τον καλύτερο εαυτό του κινηματογράφου». Επιπλέον, ο Στίβεν Ζέλιαν κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για την ταινία. 

Ωστόσο ο Σκορσέζε έχασε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας το οποίο πήγε στον Κουέντιν Ταραντίνο για την ταινία «Κάποτε...στο Χόλιγουντ». 

Τα βραβεία Α Γυναικείου και Α Ανδρικού απονεμήθηκαν στους Ρενέ Ζελβέγκερ για το «Τζούντι» και Ανταμ Σάντλερ για το θρίλερ «Uncut Gems», αντίστοιχα. Τα βραβεία Β Γυναικείο και Β Ανδρικό κέρδισαν η Κάθι Μπέιτς για το «Richard Jewell» και Μπραντ Πιτ για το «Κάποτε...στο Χόλιγουντ». 

Η απονομή πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά τον θρίαμβο του Netflix στα βραβεία Gotham, στα οποία το δράμα του Νόα Μπόμπακ «Ιστορία Γάμου», έλαβε πολλά βραβεία και στις σημαντικότερες κατηγορίες. 

Η Ενωση των Κριτικών είναι ένας οργανισμός με έδρα την Νέα Υόρκη και αποτελείται από σινεφίλ, ακαδημαϊκούς και κινηματογραφιστές.

 

Πηγή: The Guardian 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.