Header Ads

Eurovision 2019: Σκάνδαλο με διαρροή κριτικής επιτροπής - Έντονες οι αντιδράσεις από την EBU

Απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε στο διαγωνισμό της Eurovision με κριτική επιτροπή που αποκάλυψε τις ψήφους της σε συνέντευξη, με αποτέλεσμα η EBU να την αποκλείσει από τον μεγάλο τελικό.

Συγκεκριμένα, η κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Tut.By, τι ψήφισε στους δύο ημιτελικούς πριν την διεξαγωγή του τελικού, γεγονός που απαγορεύεται από τους κανόνες. Τα αποτελέσματα και οι ψήφοι των κριτικών επιτροπών από όλες τις χώρες επιτρέπεται να αποκαλυφθούν μόνο μετά το τέλος του μεγάλου τελικού.

«Η ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής της Λευκορωσίας αποκαλύφθηκε σε μια συνέντευξη, κάτι το οποίο παραβιάζει τους κανόνες διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Προκειμένου να είναι όλα σύννομα με τους κανονισμούς ψηφοφορίας της Eurovision, η EBU έχει αναλάβει δράση και απέβαλε την κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας από τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Οι ψήφοι της Λευκορωσία θα διανεμηθούν με βάση ένα συνολικό αποτέλεσμα που θα εγκριθεί από τους αρμόδιους ελεγκτές».

Αν και τα μέλη της κριτικής επιτροπής δεν είπαν ποιες χώρες ψήφισαν ακριβώς, μίλησαν αρκετά διεξοδικά για το ποιες ήταν οι αγαπημένες τους και δήλωσαν πως αποφάσισαν ομόφωνα για τους 3 νικητές τους.

Εσείς τι πιστεύετε για αυτό που συνέβη; Ήταν σωστή η αντίδραση της EBU. Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Wiwibloggs

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.