Header Ads

Κοζάνη: Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά και επιστρέφει στους πολίτες της τις θυσίες που έκαναν

Κοζάνη: Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά και επιστρέφει στους πολίτες της τις θυσίες που έκαναν

Η Ελλάδα των πολλών βγαίνει μπροστά, ώστε να συνεχιστεί η μεγάλη προσπάθεια, για την αποκατάσταση των αδικιών, την ελάφρυνση των βαρών με την Ελλάδα των ελίτ, των λίγων και των εκλεκτών να θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή την πορεία», τόνισε χθες Σάββατο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρο Κοζάνης.

Υπογράμμισε ότι η οικονομία που τώρα είπε ο Πρωθυπουργός ανακάμπτει αποδίδει και μοιράζει τους καρπούς στους πολλούς, όχι ως προεκλογικές παροχές και δώρα αλλά ως επιστροφή των θυσιών που έκανε ο ελληνικός λαός. Πρόσθεση δε ότι η ΝΔ θέλει να τα μοιράσει σε φοροελαφρύνσεις στην ελίτ και σε δωράκια διευκρινίζοντας πως το πρόβλημά της δεν είναι η ταξική καταγωγή αλλά το πρόγραμμά που ευνοεί τις ελίτ και αδικεί τους πολλούς.

Όσον αφορά στο δίλημμα των ευρωεκλογών που όπως επεσήμανε με ευθύνη της αντιπολίτευσης μετατράπηκαν σε είδος δημοψηφίσματος ο κ. Τσίπρας σημείωσε απευθυνόμενος προσωπικά στους ψηφοφόρους ότι στην κάλπη της επόμενης Κυριακής οι απόμαχοι της ζωής έχουν δύο επιλογές. Ή θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης, στο σχέδιο αποκατάστασης των αδικιών και ανάτασης της οικονομίας ή θα ανοίξουν την κερκόπορτα στο παρελθόν που προβλέπει ακύρωση των μέτρων ελάφρυνσης.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους νέους ψηφοφόρους, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι νέοι έδωσαν τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές νίκες στον ΣΥΡΙΖΑ και για τους 17ρηδες και 18ρηδες που ψηφίζουν για πρώτη φορά τόνισε πως έχουν ένα «βόλι» στα χέρια τους και δεν πρέπει να το χαρίσουν.

Σχετικά με την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η ελληνική πολιτεία δεν ζητά εκδίκηση, αλλά αναγνώριση και δικαιοσύνη αλλά στέκεται με σεβασμό απέναντι στα θύματα και ακόμα περισσότερο στα κατορθώματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1511883
Από το Blogger.