Header Ads

Γρεβενά: Πρωτοβουλίες Χ. Μπγιάλα για τις μειονεκτικές περιοχές

Γρεβενά: Πρωτοβουλίες Χ. Μπγιάλα για τις μειονεκτικές περιοχές

Προσπάθεια για τη διεύρυνση των κριτηρίων των μειονεκτικών περιοχών και των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς  ώστε να συμπεριληφθούν και οι δώδεκα δημοτικές κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών αναμένεται να υπάρξει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτό διαβεβαιώνει με δήλωσή του ο βουλευτής Γρεβενών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μπγιάλας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη.

Όσον αφορά το πρόβλημα της πτώσης τιμών στο γάλα, σύμφωνα με τον κ. Μπγιάλα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εντατικοποίηση των ελέγχων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αθρόων ελληνοποιήσεων. Ταυτόχρονα στις ορεινές, μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές θα δοθεί οικονομική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) στους κτηνοτρόφους, η οποία θα καταβληθεί μέχρι το τέλος του έτους. Τέλος αναφέρθηκε ότι μέχρι τέλη του έτους θα γίνει και η νέα προκήρυξη του προγράμματος της βιολογικής γεωργίας, όπου καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την αύξηση των χρημάτων που θα διατεθούν.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1325688
Από το Blogger.