Header Ads

Κοζάνη: Δωρεά βιβλίων από τον  Πρόξενο της Κύπρου Σπύρο Μιλτιάδη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Κοζάνη: Δωρεά βιβλίων από τον  Πρόξενο της Κύπρου Σπύρο Μιλτιάδη, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Ο Πρόξενος της Κύπρου Σπύρος Μιλτιάδης, συνοδευόμενος από την κ. Β. Μουστάκα Πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Κοζάνης, επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης το μεσημέρι της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2018. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης, ο κ. Μιλτιάδης παρέδωσε στη Βιβλιοθήκη  δωρεά εκατοντάδων βιβλίων από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Είχαν την ευκαιρία να δουν, μεταξύ άλλων,  τους θησαυρούς που βρίσκονται στην βιβλιοθήκη , τη Χάρτα του Ρήγα, τον παγκόσμιο άτλαντα του Άνθιιμου Γαζή, τα προικοσύμφωνα της εποχής και άλλα χειρόγραφα βιβλία του περασμένου αιώνα.

 

Επίσης οι δύο άντρες συζήτησαν για την δυνατότητα που έχουν οι ειδικοί επιστήμονες, να έρθουν στη βιβλιοθήκη, να συντηρήσουν τα βιβλία, ώστε να αποκρυπτογραφήσουν τα άγνωστα κομμάτια που κρύβονται μέσα στις σελίδες τους.

Από την πλευρά τους ο κ. Δημόπουλος και η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Ιωάννα Στεργιοπούλου ευχαρίστησαν θερμά τον Πρόξενο της Κύπρου για αυτή του την προσφορά και ευχήθηκαν η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον.

 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1325674
Από το Blogger.