Header Ads

Οι καλύτερες παραλίες της Ευρώπης και του Κόσμου για το 2018 – Έξι ελληνικές στην κορυφή

Λογγάς, Κέρκυρα 

Το Flight Network εκτός από το να συγκρίνει τιμές για αεροπορικά εισιτήρια σε όλο τον κόσμο, έχει και πλατφόρμα στο οποίο συντάκτες και ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο συγκρίνουν και ψηφίζουν τα καλύτερα μέρη, παραλίες, φεστιβάλ και άλλα μέρη σε όλο τον κόσμο. Ζήτησε από περισσότερους από 600 ταξιδιωτικούς συντάκτες, bloggers και τουριστικά πρακτορεία να ψηφίσουν τις καλύτερες παραλίες του κόσμου και μια ελληνική στέφηκε πρωταθλήτρια. Δεν είναι όμως η μοναδική συμμετοχή στις 50 καλύτερες, αφού οι ελληνικές παραλίες είναι από τις πιο διάσημες παγκοσμίως, έχοντας συμβάλει πάρα πολύ στην άνοδο που παρουσιάζει ο τουρισμός στη χώρα. 

 

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται η παραλία ”Ναυάγιο” στην Ζάκυνθο. Στα σχόλια πoυ συνοδεύουν την παραλία, το Flight network αναφέρει την εκπληκτική αντίθεση του γαλάζιου της θάλασσας με το χρώμα των βράχων και φυσικά το ίδιο το ναυάγιο που βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας. Στην επιτόπου βαθμολογία, με 10/10 βαθμολογείται η ομορφιά του τοπίου, με 8/10 η προσβασιμότητα, επίσης με 8/10 η ποιότητα άμμου και νερού, ενώ όπως επισημαίνεται, το Ναυάγιο έχει 275 ημέρες ηλιοφάνεια και μέση ετήσια θερμοκρασία 19 βαθμούς. 

Μέσα στις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου, η δεύτερη Ελληνική συμμετοχή βρίσκεται στο Νο 30 με την Ελαφόνησο.

Στις 20 καλύτερες της Ευρώπης βρίσκονται οι παραλίες «Μαύρη Άμμος»(νο.20) και «Κόκκινη Παραλία» (νο.12) της Σαντορίνης, η παραλία Λογγάς στην Κέρκυρα (νο.14) το Ελαφονήσι στα Χανιά (νο.7) και φυσικά το Ναυάγιο της Ζακύνθου στην πρώτη θέση. Κάτω από την 20άδα, στη θέση 21 βρίσκεται η παραλία Σαρακίνικο της Μύλου.

Ελαφονήσι, Χανιά Kόκκινη Παραλία, Σαντορίνη  Λογγάς, Κέρκυρα Μαύρη Άμμος, Σαντορίνη 
Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.