Header Ads

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 6000 προσλήψεων

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 6000 προσλήψεων

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά 6000 προσλήψεις

Ξεκίνησαν στον ΟΑΕΔ οι αιτήσεις για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας».

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112 εκ. ευρώ αφορά 10.000 ωφελούμενους όμως σε πρώτη φάση προκηρυσσονται οι 6.000 θέσεις και στην συνέχεια οι υπόλοιπες 4.000 θέσεις.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επιδότηση θέσεων πλήρους απασχόλησης, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς έξυπνης εξειδίκευσης (RIS3) αλλά και παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας σύμφωνα με τον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό. Ξεκίνησαν στον ΟΑΕΔ οι αιτήσεις για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας».

Η κατεύθυνση των άνεργων αποφοίτων υψηλής κατάρτισης στους κλάδους αιχμής έχει ώς στόχο την αναβάθμιση της παραγωγικής δραστηριότητα των επιχειρήσεων και το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα που θα έχει αυτή στην ανάπτυξη αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην οικονομία.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 39 ετών, απόφοιτοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα και κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδεια Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) πρέπει:

-να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, τόσο κατά την ημερομηνία υπόδειξης τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2, όσο και κατά την πρόσληψη τους

-να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης

-να είναι ηλικίας έως 39 ετών, δηλαδή να διανύουν έως και το 40ό έτος της ηλικίας τους, κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια υπηρεσία.

Διάρκεια προγράμματος

Η διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους δεκαπέντε μήνες, ενώ μετά τη λήξη η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει την/τις θέση/εις εργασίας για επιπλέον τρεις μήνες.

Οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψης του.

Ποσό επιχορήγησης

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο ως εξής:

-το ποσό των εξακοσίων 600 ευρώ μηνιαίως για κατόχους πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (καλύπτονται μισθοί 1.200 ευρώ),

-το ποσό των επτακοσίων 700 ευρώ μηνιαίως για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (καλύπτονται μισθοί 1.400 ευρώ),

-το ποσό των οκτακοσίων 800 ευρώ μηνιαίως για κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών (καλύπτονται μισθοί 1.600 ευρώ).

Σημειώνεται πως η επιχορήγηση του κόστους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τον μήνα εντός του οποίου καταβάλλονται, υπολογίζεται ξεχωριστά από την επιχορήγηση του μηνιαίου μισθού του επιχορηγούμενου απασχολούμενου.

Τομείς

Οι ΚΑΔ δραστηριότητας για το νέο πρόγραμμα 6.000 θέσεων είναι οι εξής:

α. Μεταποίηση-Βιομηχανία: ΣΤΑΚΟΔ:10-34,

β. Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών: ΣΤΑΚΟΔ: 61-63 (Τηλεπικοινωνίας, υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες και δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας),

γ. Υλικά-Κατασκευές: ΣΤΑΚΟΔ: 41-43 (Κατασκευές),

δ. Εφοδιαστική αλυσίδα: ΣΤΑΚΟΔ: 49-53 (Μεταφορά και αποθήκευση).

Β. Στο πρόγραμμα εντάσσονται και επιχειρήσεις που θα δημιουργήσουν νέα/ες θέση/εις εργασίας ειδικοτήτων πληροφορικής, με βάση την κατηγοριοποίηση κατά ΣΤΕΠ (επαγγέλματα): 213 (πληροφορική)

Γεωργία Μισεμικέ
Από το Blogger.