Header Ads

48 χρόνια κάθειρξη στον δάσκαλο που αποπλανούσε μαθήτριες του -Στο πλευρό του πρώην συνάδελφοί του

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 48 ετών καταδικάστηκε δάσκαλος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για αποπλάνηση μαθητριών του. Η υπόθεση, που αποκαλύφθηκε το Νοέμβριο του 2015 σε Δημοτικό Σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, η ετυμηγορία του οποίου ήταν ομόφωνη.

Ο 54χρονος εκπαιδευτικός κρίθηκε ένοχος για δέκα περιπτώσεις αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών, πράξεις που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έλαβαν χώρα στη βιβλιοθήκη του Σχολείου. Όπως στην πρωτοβάθμια δίκη, έτσι και τώρα, το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Έτυχε όμως επιεικέστερης αντιμετώπισης ως προς το ύψος της τελικής ποινής, αφού πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική κάθειρξη 60 ετών.

Ο ίδιος, μετά την απόφαση του δικαστηρίου και απευθυνόμενος προς τους δικαστές είπε: ”είμαι αθώος, κάνατε λάθος”. Νωρίτερα, στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για ”σκευωρία εις βάρος του”, ενώ χαρακτήρισε τις καταγγελίες ”προϊόν παιδικής φαντασίας”.

Στο πλευρό του βρέθηκαν οικείοι του, φίλοι και πρώην συνάδελφοί του, οι οποίοι αποδοκίμασαν τόσο το δικαστήριο όσο και διευθυντικά στελέχη του σχολείου που κατέθεσαν στη δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας.

Ο 54χρονος επιστρέφει στις φυλακές για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του, από την οποία εκτιτέα είναι τα 25 έτη.

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νewsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.