Header Ads

Αθώοι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός»

Αθώοι κηρύχθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 21 κάτοικοι της Χαλκιδικής που κατηγορούνταν για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.

Ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα, λόγω αμφιβολιών, όλους τους κατηγορούμενους, απόφαση που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από οικείους, φίλους και αλληλέγγυους των κατηγορουμένων, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Εκφωνώντας την απόφαση, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε: «Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και την ακροαματική διαδικασία προκύπτουν ενδείξεις ενοχής εις βάρος των κατηγορουμένων, πλην όμως προέκυψαν περιστατικά που αντικρούουν τις ενδείξεις αυτές και δημιουργούν αμφιβολίες ως προς την ενοχή τους. Απαιτείται πλήρης απόδειξη ενοχής προκειμένου να δημιουργηθεί πλήρης δικανική πεποίθηση στο δικαστήριο. Γι′ αυτό τον λόγο κρίνονται όλοι αθώοι για όλες τις πράξεις».

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι 21 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής ήταν αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατασκευής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης της ληστείας κ.ά. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή για πέντε εκ των εμπλεκόμενων προσώπων. 

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroo / HuffPost Greece
Από το Blogger.