Header Ads

ΑΣΕΠ 3Κ 2018: Παράταση στις συμβάσεις προσωρινών προσληφθέντων ως τα οριστικά αποτελέσματα

ΑΣΕΠ 3Κ 2018: Παράταση στις συμβάσεις προσωρινών προσληφθέντων ως τα οριστικά αποτελέσματα

Νομοθετική ρύθμιση για την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων που έχουν συνάψει με Δήμους οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών

Οι συμβάσεις θα παραταθούν μέχρι να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες της προκήρυξης - «μαμούθ» του ΑΣΕΠ για τις 8.166 θέσεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας -μεταξύ άλλων- των δήμων. Εκτιμάται ότι οι οριστικοί πίνακες θα έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

«Έως τότε, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στη Βουλή, πρόκειται να παραταθούν αυτοδίκαια από την ημερομηνία λήξης τους όσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν συνάψει οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού με προσωπικό που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς Πίνακες διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2018.

Η παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων, την προστασία της δημόσιας υγείας και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων», συμπληρώνει το Υπουργείο.

Η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα. Κι αυτό γιατί οι συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων ήταν 8μηνης διάρκειας, χρονικό διάστημα το οποίο θα αρχίσει σταδιακά να συμπληρώνεται εντός των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι οι προσωρινοί πίνακες της 3Κ/2018 είχαν εκδοθεί στις 31 Μαρτίου 2018. Όπως τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών, η παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων, την προστασία της δημόσιας υγείας και την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων.

Αντωνόπουλος Γιώργος
Από το Blogger.