Header Ads

Στον ανακριτή οι πρώτοι από τους συλληφθέντες για υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

Ενώπιον της ανακρίτριας σήμερα, Παρασκευή οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τη μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού, διαδικασία που αναμένεται να συνεχιστεί αύριο και να ολοκληρωθεί την Κυριακή, καθώς οι 63 εμπλεκόμενοι έχουν χωριστεί σε ομάδες για τις απολογίες τους.

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που, ανά περίπτωση, αφορούν τέσσερα κακουργήματα, οι θεωρούμενοι ως μέλη των δύο κυκλωμάτων που εξήγαγαν παράνομα χρυσό σε τρίτη χώρα, καλούνται να διατυπώσουν τη θέση τους για όσα τους καταλογίζονται στη δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση των δράσεων τους.

Αρχικά έχει προγραμματιστεί να απολογηθεί και ο πλέον γνωστός από τους κατηγορούμενους, ο ενεχυροδανειστής που με τηλεοπτικές διαφημίσεις καλούσε τους ενδιαφερόμενους να πωλήσουν κοσμήματα σε κάποιο από τα 80 καταστήματα του, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του αμφισβητεί πλήρως το κατηγορητήριο.

Ο ενεχυροδανειστής αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή, ενώ ήδη ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι ο εντολέας του είναι αθώος και ότι όλη η δραστηριότητα του είναι απολύτως νόμιμη.

Υπενθυμίζεται ότι, κατηγορίες που, ανά περίπτωση, απαγγέλθηκαν σε βάρος των συλληφθέντων αφορούν τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τοκογλυφίας. Επίσης, τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, παράβασης του νόμου περί όπλων, αποδοχής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.