Header Ads

Δεμένα πλοία και κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

Δεμένα εξακολουθούν να παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 8 ως 9 μποφόρ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται μετά το μεσημέρι.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Πρίνου Καβάλα-Θάσου, Κεραμωτής-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

 O καιρός σε όλη τη χώρα την Παρασκευή

Κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια, με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, τοπικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θυελλώδεις βοριάδες περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ θα εξασθενήσουν οι θυελλώδεις βοριάδες. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 5 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 0 -12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10-14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 7-12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 17 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.