Header Ads

Αρχηγός καρτέλ έγινε αγνώριστος από τις πλαστικές για να γλιτώσει από το FBI -Τι κατέθεσε

Ο Κολομβιανός πρώην αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών Norte de Valle, κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν, όπου δικάζεται ο βαρώνος της κοκαΐνης, Ελ Τσάπο.

Ο Αμπαντία, που ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Γλειφιτζούρης» στον υπόκοσμο, κατέθεσε ότι βοήθησε το καρτέλ του Ελ Τσάπο, Sinaloa, να μεταφέρει στις ΗΠΑ 440 τόνους κοκαΐνης.

Ερωτώμενος σχετικά με τις δικές του υποθέσεις, ο Χουάν Κάρλος Ραμίρεζ Αμπάντια κατέθεσε ότι όσο ηγείτο του καρτέλ είχε διατάξει τις δολοφονίες 150 τουλάχιστον ανθρώπων.

Ο 55χρονος προσπαθούσε επί χρόνια να σβήσει τα ίχνη του ώστε να μην τον βρει το FBI, προβαίνοντας τελικά σε ριζικές αλλαγές στην εμφάνισή του. Προκειμένου να είναι αγνώριστος, ο έμπορος ναρκωτικών έκανε πλαστικές επεμβάσεις στα μάτια, τα μήλα, το σαγόνι και τη μύτη.

Ωστόσο, οι αρχές κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν το 2007 σε συνοικία της Βραζιλίας όπου κρυβόταν. Κάποιοι μάλιστα, ανέφεραν στην αστυνομία ότι ζούσε σαν ζητιάνος και κυκλοφορούσε μόνο βράδυ με το ποδήλατό του, ώστε να μην κινεί υποψίες, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Οι αρχές κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του χρησιμοποιώντας τεχνολογία φωνητικής αναγνώρισης, συγκρίνοντας ένα πρόσφατο δείγμα με παλιότερες ηχογραφημένες συνομιλίες του.

 

Νewsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.