Header Ads

Εγκρίθηκαν 105 νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Θερμαϊκού μέσω ΑΣΕΠ

Εγκρίθηκαν 105 νέες θέσεις εργασίας στο Δήμο Θερμαϊκού μέσω ΑΣΕΠ

Με την ανεργία και δη, τη μακροχρόνια, να παρουσιάζει τρομακτική διόγκωση κατά τη διάρκεια των χρόνων της κρίσης, τροφοδοτώντας την αποθάρρυνση των ανέργων και οδηγώντας τους εκτός του εργατικού δυναμικού, πέραν των αρνητικών επιπτώσεων προς τους ίδιους, επέρχεται ένας μαρασμόςστην τοπική οικονομία, με συνακόλουθη επιδείνωση των κοινωνικών συνθηκών.

Επιδιώκοντας μια εκτόνωση της κατάστασης, ο Δήμος Θερμαϊκού, μετά την επιτυχή συμμετοχή του στους δύο προηγούμενους κύκλους του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, κατέθεσε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου τις ειδικότητες για105 νέες θέσεις εργασίας που εγκρίθηκαν.Αποτελώντας μάλιστα, έναν από τους 56 μόλις Δήμους της χώρας, που συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο του Προγράμματος.

Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και επωφελούνται κυρίως μακροχρόνια άνεργοι. Σκοπός είναι ηαντιμετώπιση της ανεργίας και η υποστήριξη της διαδικασίας επαναφοράς των ανέργων στον εργασιακό χώρο, με την προσφορά θέσεωναπασχόλησηςσε έργα που προάγουν την κοινή τοπική ωφέλεια, μέσω της κάλυψης κοινωνικών αναγκών.

Συγχρόνως, προβλέπεται η αναβάθμιση του γνωστικού επιπέδου του ωφελούμενου, μέσω δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης, προκειμένου να διευκολυνθεί η επανένταξή του στην αγορά εργασίας.

Οι θέσεις περιλαμβάνουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αφορούν σε έργα επιλεγμένα από το Δήμο, με μετρήσιμα αποτελέσματα, μετά το πέρας του οκταμήνου, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων, όπως ενδεικτικά: αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της λειτουργίας τους, εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους δημοτών, συντήρηση μικρών υποδομών, αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος, δράσεις πολιτισμού κλπ.

Κωνσταντίνα Ειρήνη Ζούνη
Από το Blogger.