Header Ads

Η σπάνια περίπτωση της γυναίκας με την κύστη ωοθηκών- Zύγιζε όσο το βάρος επτά νεογνών

Τόσο η ίδια όσο και οι γιατροί πίστευαν ότι είναι έγκυος, αλλά οι εξετάσεις και τα τεστ έδειχναν το αντίθετο. Τελικά, η νεαρή γυναίκα δεν ήταν έγκυος, ωστόσο ο όγκος που αφαιρέθηκε ισούται με το βάρος επτά νεογνών.

«Είχα πάντα πιασίματα και περιττό λίπος, αλλά σταδιακά απέκτησα αυτή την κοιλιά», είπε. «Μεγάλωνε τόσο αργά ώστε δεν κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά», λέει η 28χρονη Κέλλυ Φάβελλ στο BBC

 «Ήμουν με τον Jamie (σ.σ. ο σύντροφός της) στο πλάι μου, όταν η ακτινολόγος εξέταζε την κοιλιά μου. Είδα να γουρλώνει τα μάτια της με τρόμο, αλλά η οθόνη ήταν απλά κενή», συνεχίζει. Έπειτα από μερικές ημέρες η Φάβελλ στάλθηκε σε σύμβουλο μαιευτικής υψηλού κινδύνου κι εξετάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

 «Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ήταν δύσκολο για μένα ακόμα και το περπάτημα και δυσκολευόμουν να αναπνεύσω σωτά. Θα μου μείνει αξέχαστο το σοκαρισμένο πρόσωπο του γιατρού που με εξέτασε και ενώ είπε ότι είχα μια μεγάλη ωοθηκική μάζα και πως η μόνη επιλογή που είχα ήταν η χειρουργική επέμβαση, στην πραγματικότητα δεν μπορούσε να πει τι ήταν ακριβώς ή πόσο μεγάλη ήταν η μάζα», αφηγείται η γυναίκα στο BBC.

 Η κύστη αφαιρέθηκε τελικά τον Μάρτιο του περασμένου έτους με συνολικό βάρος 26 κιλών. «Όταν μου έδειξαν τις εικόνες αδυνατούσα να πιστέψω ότι περπατούσα τόσους μήνες με αυτό τον όγκο μέσα μου».  

 Το μόνο που θυμίζει την περιπέτεια τηςΦάβελ είναι μια μεγάλη ουλή και μερικές ραγάδες, αλλά δεν αντιμετωπίζει τον παραμικρό πρόβλημα στην περίπτωση που θέλει να γίνει μητέρα κάποια στιγμή.

«Η αφαίρεση του όγκου μου έδωσε τη ζωή μου πίσω – Όσα ″ευχαριστώ″ και να πω στον χειρούργο μου δεν θα είναι αρκετά», εξομολογείται.

Νewsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.