Header Ads

Aρχηγός ΓΕΝ: Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο. Σε διαρκή ετοιμότητα ο στόλος

Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο, δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, η οποία παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο εκτός από τον αέρα και στη θάλασσα, όσον αφορά στις μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο από το 2009-εως τον Οκτώβριο του 2018 .

Όπως είπε ο αντιναύαρχος Τσούνης, όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος θα βρει δίπλα του ελληνική μονάδα- και τόνισε πως ο στόλος βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθεί στην αποστολή του.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2009, οι μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων ήταν μόλις 90, το 2017 ανήλθαν σε 1998 και μέχρι φέτος τον Οκτώβριο τις 1249.Υπενθυμίζεται ότι το 2017 είχαν σημειωθεί 3.317 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και φέτος μέχρι τον Οκτώβριο είχαν ανέλθει σε 3.147.

Όσον αφορά στην επιχειρησιακή δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού σε καθημερινή βάση, το 46% αφορά σε εθνικές δραστηριότητες, το 25% σε επιχειρησιακή εκπαίδευση, το 24% σε διεθνείς υποχρεώσεις και το 5% αφορά σε δράσεις υπέρ τρίτων.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.