Header Ads

Για δεύτερη μέρα οι αστυνομικοί στα γραφεία της Deutsche Bank. Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή της

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα ο έλεγχος στα γραφεία της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη,  μετά τις καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση ξεπλύματος χρήματος και τη σύνδεση με το σκάνδαλο των Panama Papers. Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικές αρχές εισέβαλαν στα γραφεία της τράπεζας συμπεριλαμβανομένων και των γραφείων των μελών του ΔΣ.

Οι επικεφαλής της τράπεζας δήλωσαν την Πέμπτη πως θα συνεργαστούν με τις αρχές ενώ δεν θέλησαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο. Την ίδια μέρα η μετοχή της τράπεζας έκλεισε με απώλειες 3,4% ενώ από την αρχή της χρονιάς έχει χάσει το μισό της αρχικής της αξίας.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες για την εμπλοκή του κολοσσού σε σκάνδαλο έρχονται την εποχή που η Deutsche Bank προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη της μετά από τρία συνεχή έτη ζημίας και έναν κατάλογο δεκάδων οικονομικών σκανδάλων.

Ο Κρίστιαν Σουίνγκ, ορίστηκε τον Απρίλιο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προκειμένου να συνδράμει στην ανοδική της πορεία. Για το λόγο αυτό προχώρησε σε σειρά μεταρρυθμίσεων και σε ανασχηματισμό του ΔΣ. Τα έσοδα ωστόσο εξακολούθησαν να υποχωρούν.

Οι ανακριτές αυτή την ώρα εξετάζουν τις δραστηριότητες δύο τραπεζικών υπαλλήλων, ηλικίας 50 και 46 ετών, που φέρεται να βοήθησαν υπαλλήλους της τράπεζας να ξεπλύνουν βρώμικο χρήμα κατά την περίοδο 2013-2018.

Την Πέμπτη περίπου 170 αστυνομικοί, εισαγγελείς και φορολογικοί επιθεωρητές εισέβαλαν στα γραφεία ενώ κατέσχεσαν πλήθος γραπτών και ηλεκτρονικών εγγράφων. Την Παρασκευή από την άλλη μόνο ένα περιπολικό εθεάθη έξω από τα γραφεία. Στο μεταξύ η καθιερωμένη σύσκεψη των στελεχών της τράπεζας είναι προγραμματισμένη για τις 4 Δεκεμβρίου.

Εκπρόσωπος της Fed δήλωσε επίσης πως στον απόηχο των αστυνομικών ερευνών ο αντιπρόεδρος εποπτείας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ράνταλ Κάρλες συναντήθηκε με τη διοίκηση της Deutsche Bank όπως κανονικά είχε προγραμματιστεί.

Την Παρασκευή η μετοχή του τραπεζικού κολοσσού βρέθηκε σε ιστορικό χαμηλό καθώς οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται. Η μετοχή σημειώνει απώλειες 3,16% και διαπραγματεύεται στα 8,027 ευρώ στο γερμανικό χρηματιστήριο, ενώ στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην αγορά της Νέας Υόρκης υποχωρεί 4,75%.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.