Header Ads

Επίθεση με βαριοπούλες στον φύλακα της Πνύκας

Δύο άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τα οποία κρατούσαν βαριοπούλες, επιτέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον αρχαιοφύλακα της Πνύκας

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού, οι δύο άγνωστοι «απείλησαν τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος κατέφυγε στο φυλάκιο για να προστατευθεί. Στη συνέχεια οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή χωρίς όμως αποτέλεσμα». 

Το Υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωση του «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση» και σημειώνει ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ «επικοινώνησε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησε εντατική αστυνόμευση του χώρου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους πολίτες ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και του μνημείου» καταλήγει η ανακοίνωση. 

H ΠΕΥΦΑ αποσύρει τα μέλη της, αρχαιοφύλακες - νυχτοφύλακες 

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων, η οποία επί της ουσίας ανακοινώνει ότι, η Πνύκα θα μείνει χωρίς φύλαξη, καθώς η Ένωση προτάσσει τη σωματική ακεραιότητα των μελών της: 

«Νέο επεισόδιο επίθεσης χθες το βράδυ και ώρα 21:00, εναντίον Αρχαιοφύλακα αυτή τη φορά, στους λόφους του Φιλοπάππου.                                                                                                                                                                               

Δυο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Αρχαιοφύλακα που εκτελούσε βάρδια εκείνη την ώρα σε φυλάκιο στον λόφο της Πνύκας, απειλώντας τον, εκφοβίζοντας τον και σπάζοντας το τζάμι του φυλακίου με βαριοπούλα.

Είναι απαράδεκτο λίγους μήνες μετά το θάνατο του άτυχου νεαρού στους λόφους του Φιλοπάππου να μην έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την προστασία των εργαζομένων αρχαιοφυλάκων,  όσο και του Αρχαιολογικού Χώρου.

Ζητάμε την άμεση αντιμετώπιση από τους αρμόδιους φορείς (πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟΑ, Δήμου Αθηνών, Ελληνική Αστυνομία) ώστε επιτέλους να μην ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά.

Είναι αδιανόητο να μην μπορεί η πολιτεία να προστατεύσει τους  εργαζομένους του συγκεκριμένου Αρχαιολογικού Χώρου παρά και τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Η ΠΕΥΦΑ  σε έκτακτη συνεδρίαση της αποφάσισε για την προστασία των εργαζομένων να αποσύρει όλα τα μέλη της (Αρχαιοφύλακες - Νυχτοφύλακες) σε ασφαλές μέρος έως ότου ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα». 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.