Header Ads

«Είμαι οροθετικός»: Η συγκλονιστική ομιλία Βρετανού βουλευτή

Ένας Βρετανός βουλευτής αποκάλυψε ότι είναι HIV οροθετικός κατά τη διάρκεια μιας συναισθηματικά φορτισμένης ομιλίας στο βρετανικό κοινοβούλιο σήμερα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS.

Ο Λόιντ Ράσελ Μόιλ, ηλικίας 32 ετών, είπε στους συναδέλφους του ότι διαγνώστηκε με τον ιό HIV σε ηλικία 22 ετών.

«Τον επόμενο χρόνο, θα έχω τη δική μου επέτειο, 10 χρόνια από τότε που διαγνώστηκα με τον ιό HIV» σημείωσε ο Μόιλ, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος που εκλέγεται στο Μπράιτον Κεμπτάουν στις νότιες ακτές της Αγγλίας.

«Το ταξίδι ήταν μακρύ εξαιτίας του φόβου της αποδοχής και σήμερα, ας ελπίσουμε, της υποστήριξης, γνωρίζοντας ότι η θεραπεία μου με κρατά υγιή και προστατεύει οποιονδήποτε σύντροφο πιθανόν έχω».

Ο 32χρονος πολιτικός εξήγησε ότι αποφάσισε να μιλήσει για να βοηθήσει και άλλους να αναζητήσουν θεραπεία, να πολεμήσουν κατά του στίγματος που περιβάλλει την ασθένεια και διότι αυτό το Σάββατο είναι η 30η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS.

«Το όνομά μου… ίσως να εμφανιστεί αύριο στις εφημερίδες καθώς είμαι ο πρώτος βουλευτής που αποκάλυψαν ότι είναι οροθετικός ενώπιον αυτούς του σώματος» σημείωσε.

«Κανένας άνθρωπος που έχει διαγνωστεί με HIV σήμερα δεν πρέπει να νιώθει λιγότερο ικανός να ευημερήσει και να απολαύσει τη ζωή σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο, εξαιτίας της κατάστασής του».

Ο Ράσελ Μόιλ είναι ο δεύτερος Βρετανός βουλευτής που αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με AIDS. Ο Κρις Σμιθ, ένας πρώην υπουργός της κυβέρνησης των Εργατικών είπε ότι ήταν οροθετικός το 2005.

«Σε δύο ημέρες, την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS, θα σταθώ στο πλευρό της κοινότητάς μου για να θρηνήσω για την απώλεια όσων πέθαναν από AIDS. Θα σταθώ εκεί γνωρίζοντας ότι θα ζήσω μια ζωή που πολλοί δεν μπόρεσαν» υπογράμμισε ο βουλευτής.

«Έχουμε την ικανότητα να βάλουμε τέλος στη μετάδοση του ιού όπως επίσης στο στίγμα και την προκατάληψη, όχι μόνο εδώ, αλλά παγκοσμίως και ελπίζω ότι όλοι μας μπορούμε να το κάνουμε αυτό αποστολή μας» τόνισε ο Λόιντ Ράσελ Μόιλ απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, που σηκώθηκαν όρθιοι για τον χειροκροτήσουν μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του, κάτι το σχεδόν πρωτόγνωρο στο κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Newsrooom / HuffPost Greece
Από το Blogger.