Header Ads

Μέσω ΑΣΕΠ πάνω απο 3.000 μόνιμες προσλήψεις σε περιφέρειες

Μέσω ΑΣΕΠ πάνω απο 3.000 μόνιμες προσλήψεις σε περιφέρειες

Έρχονται 3.000 νέες προσλήψεις μόνιμων στις περιφέρειες μέσω ΑΣΕΠ με πρότυπο την 3Κ.

Περισσότερες από 3.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ετοιμάζονται να ζητήσουν οι 13 περιφέρειες της χώρας από την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά τους και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν τις νέες αρμοδιότητες που τους έχει εκχωρήσει ο «Κλεισθένης 1»

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η λίστα με τα αιτήματα για προσλήψεις των περιφερειαρχών την οποία συντάσσει για λογαριασμό τους η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος. Μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες θα σταλεί υπενθύμιση στις τέσσερις εναπομείνασες περιφέρειες – που είναι και οι μεγαλύτερες της χώρας - να στείλουν και αυτές τις λίστες με τα αιτήματα για το προσωπικό που χρειάζονται προκειμένου να προωθηθούν στο υπουργείο Εσωτερικών. Να σημειωθεί από ότι από περασμένο Σεπτέμβριο έχει συμφωνηθεί με τον νέο υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και τον πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστό να προχωρήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις περιφέρειες προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.

Τα αιτήματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έχει στη διάθεση της η ΕΝΠΕ μέχρι στιγμής για 9 περιφέρειες αφορούν 1.500 θέσεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, 785 προσλήψεις με την αιτιολογία «κατεπείγουσες» και 360 προσλήψεις για την άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων των περιφερειών που έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες δόμησης, εγγείων βελτιώσεων και τον αθλητισμό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΝΠΕ όταν σε αυτή την λίστα προστεθούν και οι 4 περιφέρειες που απομένουν να στείλουν τα δικά τους αιτήματα ο αριθμός πιθανότητα να ξεπεράσει τις 3.000.

«Για μας το προσωπικό είναι ζωτικής σημασίας καθώς δεν μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία και στην χώρα» δηλώνει ο κ. Αγοραστός στα «dikaiologitika news» επισημαίνοντας ότι λόγω των μνημονίων το προσωπικό σε όλες τις περιφέρειες έχει μειωθεί μεταξύ σαράντα με 60% με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους.

ΑΣΕΠ

Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Το σχετικό αίτημα προς την ανεξάρτητη αρχή θα το κάνει το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συναχθούν οι σχετικές προκηρύξεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εσωτερικών θέλει να προχωρήσουν οι προσλήψεις στις περιφέρεις αλλά λόγω της κατηγοριοποίησης τους από τις ίδιες ενδέχεται να εκδοθούν δύο διαφορετικές προκηρύξεις από το ΑΣΕΠ. Ωστόσο η προσπάθεια θα γίνει για μια προκήρυξη και για έναν διαγωνισμό που με βάση τα σημερινά δεδομένα μπορεί να «τρέξει» στις αρχές του χρόνου καθώς θα έχει ως βάση την προκήρυξη των 3Κ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα έχουν προτεραιότητα οι συμβασιούχοι των περιφερειών αλλά κανείς δεν θα τους στερήσει το δικαίωμα να μετάσχουν στον διαγωνισμό προκειμένου να μονιμοποιηθούν. Άλλωστε πάντα σε κάθε προκήρυξη μοριοδοτείται η προϋπηρεσία.

Dikaiologitika Newsroom
Από το Blogger.