Header Ads

Euro 2020: Έντονη διαμαρτυρία της Ρωσίας στην UEFA για την φανέλα της Ουκρανίας

sdv

Επίσημη διαμαρτυρία κατέθεσε η Ρωσία στην UEFA για την φανέλα που πρόκειται να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία στο Euro που αρχίζει την Παρασκευή, αφού όπως υποστηρίζει προβάλλει πολιτικά μηνύματα, κάτι που αντιτίθεται στους κανονισμούς της Ομοσπονδίας.

«Εφιστούμε την προσοχή στη χρήση πολιτικών μηνυμάτων που εμφανίζονται στην φανέλα της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, η οποία αντιβαίνει στις βασικές αρχές των κανονισμών της UEFA».

Από την μεριά της η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει, μιλώντας στο BBC, ότι, «η φανέλα της Ουκρανίας έχει πάρει την έγκριση μας και είναι απόλυτα συμβατή με τους ισχύοντες κανονισμούς».

 

Στην φανέλα απεικονίζεται ο χάρτης της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε στην Ρωσία το 2014, του Ντόνετσκ και του Λούανσκ, περιοχές ελέγχονται από αυτονομιστές υπέρ της Ρωσίας. Στην πλάτη υπάρχει η φράση «Δόξα στην Ουκρανία!» ενώ στον γιακά γράφει «Δόξα στους ήρωες!» συνθήματα που ήταν δημοφιλή κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έδιωξαν το 2014, τον φιλο-Ρώσο πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Ζελένσκι, πήρε θέση πάνω στο θέμα και με ανάρτηση του στο Instagram, δήλωσε ότι, «η φανέλα της χώρας μας είναι ξεχωριστή. Είναι φτιαγμένη να δημιουργεί πάθη. Διαθέτει πολλά σημαντικά σύμβολα που ενώνουν τους Ουκρανούς από το Λουχάνσκ έως το Ουζχόρροντ, από το Τσερνιχίβ έως την Σεβαστούπολη. Η χώρα μας είναι μία και αδιαίρετη. Η Κριμαία είναι Ουκρανική».

Η συνέχεια πάνω στο διπλωματικό - ποδοσφαιρικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς ότι άναμεσα στις 11 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Euro 2020, είναι και η Αγία Πετρούπολη.

 

Πηγή: Politico

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.