Header Ads

Φωτογράφιση Dior στην Ακρόπολη: Τι απαντά το ΥΠΠΟΑ για τα «φορτηγά» στον Ιερό Βράχο

Διευκρινίσεις όσον αφορά τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη φωτογράφιση του οίκου Dior στην Ακρόπολη, έδωσε το ΥΠΠΟΑ, απαντώντας σε δημοσίευμα με τίτλο «Και φορτηγά και καμαρίνια στην Ακρόπολη για το γούστο του Dior» και κάνοντας λόγο «για συνεχή παραποίηση γεγονότων [...] κάτι που μπορεί να αποδοθεί μόνο σε σκόπιμη διαστρέβλωση επισήμων εγγράφων για τη δημιουργία εντυπώσεων».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «ούτως ή άλλως είναι πρακτικά αδύνατον» να ανεβούν φορτηγά στον βράχο της Ακρόπολης. 

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρεται παρακάτω τι προβλέπει για τη φωτογράφηση στην Ακρόπολη, η απόφαση που υπογράφεται από τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη:

«Τα οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του εξοπλισμού στη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου-γερανού στην ανατολική κλιτύ της Ακρόπολης να μην ξεπερνούν τα 5 μ. μήκος». Δηλαδή, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον  εξοπλισμό, ως τη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου πρέπει να μην ξεπερνούν τα 5μ», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος επέλεξε την Ελλάδα για την παρουσίαση της νέας συλλογής του τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην Ακρόπολη θα γίνει μόνο φωτογράφιση στις 14 και 15 Ιουνίου, μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, θυμίζοντας την ιστορική φωτογράφιση του 1951.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.