Header Ads

Η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Καστοριά

Επίσκεψη γνωριμίας στην Καστοριά πραγματοποίησε η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ, Elizabeth K. Lee, όπου είχε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο και τον Δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη. Τα θέματα της τοπικής οικονομίας, η γουνοποιία, ο πολιτισμός  και ο τουρισμός, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στις συζητήσεις.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης συζήτησε με την Πρόξενο για την πολύ καλή και διαχρονική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ιδιαίτερα της Καστοριάς λόγω της γουνοποιίας και των απόδημων Καστοριανών, επισημαίνοντας ότι “πάντοτε υπάρχουν ευκαιρίες και περιθώρια για την περαιτέρω ενίσχυση και ισχυροποίηση των σχέσεων”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος υποδέχτηκε   την Γενική Πρόξενο μαζί με την θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Κάλυ Κυριακίδου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν την περιοχή και στις ευκαιρίες, που υπάρχουν για προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς, όπως ο τουρισμός, η γούνα, το υδάτινο στοιχείο, η εξαγωγή προϊόντων κ.α. και η αξιοποίησή τους προς όφελος των δύο πλευρών.

Η Πρόξενος των ΗΠΑ εκδήλωσε την προθυμία της να στηρίξει την Καστοριά, μέσα από μία αποδοτική συνεργασία, όπου κυρίαρχο λόγο θα έχουν τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας και η τεχνολογία.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση Καστοριάς παρέθεσε γεύμα γνωριμίας στην Elizabeth K. Lee, με αφορμή την πρώτη επίσκεψή της στην πόλη.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.