Header Ads

Β. Κοντοζαμάνης: Ενισχυμένα κίνητρα για να πάνε γιατροί στα Περιφερειακά Νοσοκομεία

Τα εύσημα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Γρεβενών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού έδωσε αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος βρέθηκε σε αυτό σήμερα Σάββατο.

Όπως ανέφερε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μάλιστα όπως ανέφερε το νοσοκομείο των Γρεβενών βοήθησε και όμορα νοσοκομεία όταν αυτά είχαν πρόβλημα να διαχειριστούν τον μεγάλο αριθμό ασθενών. “Είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι πολίτες”, είπε χαρακτηριστικά, ώστε να αποκτηθεί η ανοσία του πληθυσμού και πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να τηρούν και τα ατομικά μέτρα προστασίας γιατί η πανδημία δεν έχει ολοκληρωθεί δεν έχει τελειώσει, παρότι το τελευταίο διάστημα τα στοιχεία δείχνουν πάρα πολύ καλά στην αντιμετώπιση της.

Ο κ. Κοντοζαμάνης εξήρε μάλιστα το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, τόσο για την άρτια οργάνωση των εμβολιασμών όσο και για το γεγονός ότι όπως είπε στην συντριπτική του πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί. Παράλληλα ο Αναπληρωτής Υπουργός υγείας τόνισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από το υπουργείο και την κυβέρνηση έτσι ώστε να στελεχωθούν όλα τα Περιφερειακά Νοσοκομεία με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ανάφερε χαρακτηριστικά ότι θα δοθούν ιδιαίτερα κίνητρα στους γιατρούς ώστε να τα επιλέξουν, καθώς πολλοί διαγωνισμοί κρίνονται άγονοι. “Θα δώσουμε και κίνητρα ώστε να μπορούν οι γιατροί να εξελιχθούν επιστημονικά”, είπε και πρόσθεσε ότι όλο το επικουρικό προσωπικό που προσλήφθηκε αυτή την περίοδο θα μονιμοποιηθεί.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επισκέφτηκε και τα δύο εμβολιαστικά κέντρα τα οποία λειτουργούν μέσα στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε παρουσία του βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, του αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Γιάτσιου, του δημάρχου, Γιώργου Δασταμάνη, όπως επίσης του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, και της διοικήτριας του νοσοκομείου, Ευτυχίας Καπάτου.

Τόσο στη σύσκεψη αυτή όσο και στη σύσκεψη που ακολούθησε με εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν το νοσοκομείο πώς είναι οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό αλλά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Αμέσως μετά ο κ. Κοντοζαμάνης μετέβη στην Καστοριά, όπου έχει σειρά συσκέψεων και επαφών τόσο στο Νοσοκομείο της πόλης όσο και στο Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας στο Άργος Ορεστικό.

 

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.