Header Ads

Εθνικό Θέατρο: Προκηρύχθηκε η θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή

Εθνικό Θέατρο

Το ΥΠΠΟΑ εξέδωσε την προκήρυξη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μέσω δημόσιας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πέρα από τα τυπικά προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση, όπως «διακεκριµένη επαγγελµατική ενασχόληση στο χώρο του θεάτρου µε µια από τις ιδιότητες του ηθοποιού, σκηνοθέτη, θεατρικού συγγραφέα, µεταφραστή έργων, θεατρολόγου, κριτικού θεάτρου, σκηνογράφου ή τουλάχιστον πενταετή επαγγελµατική εµπειρία στην οργάνωση και διεύθυνση θεατρικών παραγωγών, εµπειρία στην οργάνωση και λειτουργία δραµατικής σχολής ή στη διδασκαλία της υποκριτικής τέχνης, καθώς και ομιλία της ελληνικής γλώσσας»- η προκήρυξη καταγράφει λεπτομερώς ποιοι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης.

Εν προκειμένω, αποκλείονται οι καταδικασμένοι αλλά και οι υπόδικοι «για κακούργηµα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ′ υποτροπή συκοφαντική δυσφήµιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκληµα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκληµα οικονοµικής εκµετάλλευσης της γενετήσιας ζωής».

Αποκλείονται επίσης «οι υπόδικοι που έχουν παραπεµφθεί µε τελεσίδικο βούλευµα για κακούργηµα ή για πληµµέληµα των ανωτέρω περιπτώσεων, έστω κι αν το αδίκηµα έχει παραγραφεί».

Σημειώνεται ότι η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής έχει επιπλέον το δικαίωμα «να ζητά κάθε στοιχείο σχετικά µε την επαγγελµατική δεοντολογική συµπεριφορά των υποψηφίων».

Οι ενδιαφερόµενοι μπορούν υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα συνοδευτικά έγγραφα έως την Παρασκευή 16 Ιουλίου.

Είναι η πρώτη φορά που η επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή γίνεται όχι με απευθείας διορισμό, αλλά μέσω δημόσιας πρόσκλησης. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.