Header Ads

«37 Heavens»: Η μυστική σχέση της Τζάκι Κένεντι με Βρετανό διπλωμάτη γίνεται ταινία

Το 1967, τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, η Τζάκι Κένεντι -«η διασημότερη γυναίκα στον κόσμο»- κάνει ένα ταξίδι στην Καμπότζη. Τη συνοδεύει ο λόρδος Ντέιβιντ Χάρλεκ, πρώην πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ και έμπιστος σύμβουλος του δολοφονημένου προέδρου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, πρόσωπο το οποίο επί Κένεντι βρισκόταν σχεδόν σε καθημερινή βάση στον Λευκό Οίκο.

Η Τζάκι φτάνει στην Καμπότζη ως προσωπική καλεσμένη του πρίγκιπα Σιχανούκ, που επιθυμεί διακαώς να αποκαταστήσει τις σχέσεις της χώρας τους με τις ΗΠΑ, έχοντας στο πλευρό της έναν έμπειρο διπλωμάτη, ο οποίος επιπροσθέτως έχει χάσει πρόσφατα τη γυναίκα του σε τροχαίο δυστύχημα.

Στην πραγματικότητα, ο Χάρλεκ -που επισήμως έχει αποσυρθεί από τη θέση του δύο χρόνια πριν- βρίσκεται σε μυστική αποστολή που του έχει αναθέσει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Κένεντι: να διαπραγματευθεί τον τερματισμό του πολέμου στο Βιετνάμ. Ο Χάρλεκ ωστόσο, έχει και τη μοναδική ευκαιρία να περάσει μία εβδομάδα με τη γυναίκα που έχει ερωτευθεί.

Τζάκι και Ντέιβιντ βρίσκονται στην άλλη άκρη του πλανήτη, μακριά από την υστερία της «Jackie-mania» και μεταξύ άλλων, επισκέπτονται τον αρχαίο ναό του Άνγκορ Βατ, στον οποίον η Τζάκι ονειρευόταν να βρεθεί από φοιτήτρια.

Παρά το όργιο των δημοσιευμάτων, Τζάκι και Χάρλεκ δεν μίλησαν ποτέ δημόσια για τη σχέση τους, που τροφοδοτήθηκε εν μέρει από τη θλίψη και το πένθος.

Το 1985, μετά τον θάνατο του Βρετανού διπλωμάτη, ήρθε στις φως η προσωπική αλληλογραφία τους -18 χειρόγραφες επιστολές τις οποίες εκείνος είχε φυλάξει στην οικογενειακή κατοικία, και οι οποίες βγήκαν σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams το 2017.

Μεταξύ αυτών και ένα γράμμα, στο οποίο ο Χάρλεκ προτείνει στη Τζάκι «μυστικό γάμο». Η πρόταση είχε απορριφθεί από την Τζάκι, η οποία λίγο μετά το ταξίδι τους στην Καμπότζη, παντρεύεται τον Αριστοτέλη Ωνάση αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Σε μία από τις επιστολές εξηγεί γιατί έκανε την επιλογή να παντρευτεί τον Ωνάση και όχι εκείνον, ενώ εκφράζει την επιθυμία να διατηρηθεί η φιλία τους. «Μάθαμε τόσα πολλά, μοιραστήκαμε και χάσαμε τόσα πολλά μαζί. Ακόμη κι αν τα πράγματα δεν είναι όπως θα ήθελες, ελπίζω αυτός ο δεσμός αγάπης και πόνου να μην κοπεί ποτέ», γράφει η Τζάκι.

Πέντε χρόνια μετά την ταινία «Τζάκι» του Πάμπλο Λαρέν με την Νάταλι Πόρτμαν, ο Βρετανός σκηνοθέτης Μαρκ Μάντεν («Ο Μυστικός Κήπος»), εμπνέεται από τη σχέση της Τζάκι και του λόρδου Ντέιβιντ Χάρλεκ και αφηγείται στο φιλμ με τίτλο «37 Heavens» την ιστορία τους, με επίκεντρο το πολυσυζητημένο ταξίδι στην Καμπότζη. Το σενάριο υπογράφει ο Στιβ Όστιν.

Την Τζάκι θα υποδυθεί η Τζέμα Άρτερτον, που έγινε διάσημη ως Bond girl στο «Quantum of Solace» (παρότι έκανε το ντεμπούτο της παίζοντας Σαίξπηρ στο Globe Theatre και έχει στις αποσκευές της μία υποψηφιότητα για Βραβείο Ολιβιέ) και τον Χάρλεκ, ο Γκάι Πιρς.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022.

Με πληροφορίες από Deadline, BBC

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.