Header Ads

Μπάιντεν - Τζιτζίκια: 0-1

Ενα τζιτζίκι τόλμησε να σκαρφαλώσει στον λαιμό του προέδρου πριν επιβιβαστεί στο Air Force One.

Το αεροπλάνο που θα μετέφερε δεκάδες δημοσιογράφους στην Ευρώπη, για να καλύψουν το πρώτο ταξίδι του προέδρου Μπάιντεν στο εξωτερικό, ήταν στον διάδρομο απογείωσης, έτοιμο να ξεκινήσει.

Τα τζιτζίκια είχαν άλλα σχέδια, όμως.

Με κάποιο τρόπο, τα έντομα είχαν καταφέρει να γεμίσουν τις μηχανές του αεροπλάνου, με αποτέλεσμα να το ακινητοποιήσουν και να υποχρεώσουν τους συνεργάτες του Μπάιντεν να αγωνιστούν για να βρούν άλλο τρόπο μεταφοράς των δημοσιογράφων στην Ευρώπη. Κι αντι να φύγουν στις 9 χθες το βράδυ (τοπική ώρα) έφυγαν λίγο μετά τις 2 σήμερα τα ξημερώματα.

Δεδομένου ότι δισεκατομμύρια τζιτζίκια πετάνε στην ανατολική πλευρά των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, το περιστατικό μπορεί να ήταν αναπόφευκτο. Στη δε Ουάσιγκτον, όπου η γενιά των τζιτζικιών που εμφανίζεται κάθε 17 χρόνια είναι στην κορύφωσή της, τα θορυβώδη έντομα πεθαίνουν πάνω στα παρ μπριζ των αυτοκινήτων, σκαρφαλώνουν σε λαιμούς και μπλέκονται στα μαλλιά όσων τολμάνε να κυκλοφορήσουν στην αφόρητη υγρασία των 32 βαθμών Κελσίου.

 

 

Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους, που περίμεναν σε ξενοδοχείο, για την επιδρομή των τζιτζικιών και τους διαβεβαίωσαν ότι ένα άλλο αεροσκάφος έφτανε στην Ουάσιγκτον από τη Ν. Υόρκη. Παράλληλα, ένας πιλότος έφτανε από το Κλίβελαντ και οι δημοσιογράφοι έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι τόσο το αεροσκάφος, όσο και ο πιλότος, θα κατάφερναν να διαπεράσουν με ασφάλεια το σύννεφο των τζιτζικιών, το οποίο είναι τόσο πυκνό γύρω από την Ουάσιγκτον, που φαίνεται και στα μετεωρολογικά ραντάρ.

Κατά την διάρκεια της αναμονής, οι δημοσιογράφοι έφαγαν δωρεάν πίτσα, είχαν στην διάθεσή τους δωμάτια στο ξενοδοχείο και το μπαρ έμεινε ανοιχτό εκτός ωραρίου, για όσους προτίμησαν να μείνουν ξύπνιοι.

Οταν η καθυστέρηση της δημοσιογραφικής αναχώρησης λόγω τζιτζικιών ανακοινώθηκε στο Twitter, τα σχόλια ήταν αναμενόμενα - απ′ όλες τις πλευρές.

″Αυτά τα τζιτζίκια είναι ο εχθρός του Τύπου. Επιστρατεύτηκαν από τους Ρεπουμπλικάνους;”

″Η δημοσιογραφική πτήση καθυστέρησε; Συγχαίρω τα πατριωτικά τζιτζίκια για την άριστη δουλειά τους!”

Πηγή: The New York Times.

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.