Header Ads

Ρουμανία: Το Κάστρο του Δράκουλα γίνεται εμβολιαστικό κέντρο

Το

Στο κάστρο του Δράκουλα στη γραφική Τρανσυλβανία, οι ρουμάνοι γιατροί προσφέρουν ένα τρύπημα στο χέρι και όχι ένα χτύπημα στην καρδιά.

Ένα κέντρο εμβολιασμού COVID-19 έχει συσταθεί στην περιφέρεια του κάστρου Bran της Ρουμανίας, το οποίο θεωρείται ότι είναι η έμπνευση στην οποία βασίστηκε ο μύθος για το σπίτι του Dracula στο γοτθικό μυθιστόρημα του 19ου αιώνα “Dracula” του Μπραμ Στόκερ.

Κάθε Σαββατοκύριακο έως τον Μάιο «μαραθώνιοι εμβολιασμού» θα πραγματοποιούνται ακριβώς έξω από το ιστορικό κάστρ του 14ου αιώνα, όπου δεν απαιτείται ραντεβού, σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να προστατευθούν από τον COVID-19.

«Θέλαμε να δείξουμε στους ανθρώπους έναν διαφορετικό τρόπο, ώστε να αποδεχθούν τη βελόνα (εμβόλιο)», δήλωσε ο Αλεξάντρο Πρίσκου, διευθυντής μάρκετινγκ στο κάστρο Μπραν, μιλώντας στο Associated Press.

Ένα αγόρι περπατάει έξω από το

Όσοι είναι αρκετά γενναίοι για να κάνουν ένα εμβόλιο Pfizer λαμβάνουν ένα «δίπλωμα εμβολιασμού», το οποίο είναι πρωτότυπα εικονογραφημένο, με έναν νοσοκόμο που έχει μορφή κυνόδοντα και κρατάει μια σύριγγα.

«Εκτός από το δίπλωμα, οι άνθρωποι επωφελούνται με δωρεάν είσοδο στα δωμάτια βασανιστηρίων (του κάστρου), τα οποία διαθέτουν 52 μεσαιωνικά όργανα βασανιστηρίων», σημείωσε ο Πρίσκου.

Από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία εμβολιασμού για τα σαββατοκύριακα - όπου εμβολιάστηκαν σχεδόν 400 άτομα - ο Πρίσκου είπε ότι είχε λάβει και πολλές αιτήσεις από αλλοδαπούς που επιθυμούν να εμβολιαστούν στο συγκεκριμένο ”τρομακτικό” περιβάλλον. Κακά νέα για αυτούς: μόνο οι κάτοικοι της Ρουμανίας μπορούν να λάβουν επίσημα εμβόλιο στη... φωλιά του Δράκουλα!

Το

Η καμπάνια διεξάγεται παράλληλα με μια σειρά κυβερνητικών πρωτοβουλιών σε μία προσπάθεια να επιταχυνθεί η εκστρατεία εμβολιασμού στην χώρα,που έχει κάτι περισσότερο από 19 εκατομμύρια κατοίκους. Η κυβέρνηση ελπίζει να εμβολιάσει 5 εκατομμύρια ανθρώπους έως την 1η Ιουνίου για να ανακοινώσει «επιστροφή στην κανονικότητα».

Το Σάββατο (8 Μαϊου), όλα τα κέντρα εμβολιασμού στη χώρα λειτούργησαν χωρίς ραντεβού μετά τις 2 μ.μ. και έχουν ξεκινήσει 24ωρες εκδηλώσεις «μαραθωνίων εμβολιασμού» σε αρκετές πόλεις σε ολόκληρη τη Ρουμανία.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, η Ρουμανία κατέγραψε περισσότερα από 1 εκατομμύριο κρούσματα COVID-19 και 29.034 άτομα έχουν πεθάνει.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.