Header Ads

Αυστραλία: Αυξάνεται η διασπορά του κορονοϊού στη Βικτώρια, κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτώρια, το επίκεντρο του τελευταίου hotspot κορονοϊού της χώρας, ανέφερε 11 νέες περιπτώσεις μετάδοσης στη κοινότητα τη Δευτέρα, ανεβάζοντας τη συστάδα σε 51 κρούσματα.

Η Βικτώρια μπήκε σε αυστηρό επταήμερο lockdown την Παρασκευή μετά από νέες μολύνσεις COVID-19 στην Μελβούρνη, που εμφάνισε τοπική μετάδοση μετά από τρεις μήνες μηδενικής διασποράς.

Η πολιτεία κατέγραψε πέντε νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Σε συνέντευξη Τύπου στη Μελβούρνη τη Δευτέρα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκαν έξι ακόμη μολύνσεις μετά τα μεσάνυχτα, οι οποίες θα αντικατοπτρίζονται στα στοιχεία της Τρίτης.

Οι αυξημένοι αριθμοί έχουν δημιουργήσει ερωτήματα σχετικά με το εάν το lockdown θα παραταθεί πέρα ​​από τις επτά ημέρες που ανακοινώθηκαν αρχικά.

«Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ, πολύ σημαντική», δήλωσε ο κυβερνήτης της Βικτώρια. «Βλέπουμε έναν μικρό αριθμό περιπτώσεων να μολύνουν μεγάλο αριθμό επαφών».

Η κατάσταση είναι «απίστευτα σοβαρή» και οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες, πρόσθεσε. «Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρος με όλους ότι αυτό το ξέσπασμα μπορεί να επιδεινωθεί».

Υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η ινδική παραλλαγή της COVID-19 είναι πιθανό να είναι πιο μολυσματική από τα αρχικά στελέχη, αφού χρειάζεται μόνο μια ημέρα για να μολύνει ένα άλλο άτομο σε σύγκριση με προηγούμενες μεταλλάξεις που μπορεί να χρειαστούν περίπου πέντε ή έξι ημέρες.

Οι αρχές ανησυχούν επίσης για την προοπτική μιας μεγαλύτερης επιδημίας σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αφού δύο εργαζόμενοι και ένας τρόφιμος σε οίκο ευγηρίας στη Μελβούρνη διαγνώστηκα θετικοί στον ιό.

Εκατοντάδες ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι σε μονάδες φροντίδας της περιοχής πέθαναν από COVID-19 πέρυσι.

Η Βικτώρια υπέστη ένα από τα πιο αυστηρά και μεγαλύτερα σε διάρκεια lockdown στον κόσμο πέρυσι για να καταστείλει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που σκότωσε περισσότερα από 800 άτομα στην πολιτεία - το 90% των συνολικών θανάτων στην Αυστραλία από την έναρξη της πανδημίας.

Η ταχεία ανίχνευση των επαφών κρουσμάτων, οι ασφαλείς αποκλεισμοί και οι αυστηροί κανόνες κοινωνικής απόστασης έχουν βοηθήσει την Αυστραλία να διατηρήσει τους αριθμούς σχετικά χαμηλά, με 22.275 τοπικές μολύνσεις και 910 θανάτους.

Η χώρα κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων παγκοσμίως στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.