Header Ads

Εικόνες από το δείπνο Δένδια - Τσαβούσογλου στην Αθήνα

Παρά τις επίσημες ανακοινώσεις και τα λεγόμενα του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τη Θράκη περί «τουρκικής μειονότητας», όταν συνάντησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τον χαιρέτησε με μια θερμή αγκαλιά. 

Ο κ. Δένδιας υποδέχτηκε τον κ. Τσαβούσογλου σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας με φόντο την Ακρόπολη, σε ένα ανεπίσημο δείπνο μετά την άφιξή του στην Αθήνα.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών, σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης, στις 11:00, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ενώ πρώτα θα συναντήσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 10.15 στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Νωρίτερα την Κυριακή, ο κ. Τσαβούσογλου πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη. Απαντώντας άμεσα στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου επί ελληνικού εδάφους, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου κατέστησε με σαφήνεια πως «η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη». 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.