Header Ads

Το Εθνικό Θέατρο αναζητεί ηθοποιούς για τις νέες παραγωγές του

Photo: INTIME

Το Εθνικό Θέατρο για τις ανάγκες των νέων παραγωγών του, που θα παρουσιαστούν στη Σκηνή Νίκος Κούρκουλος του κτηρίου Τσίλλερ και στη σκηνή Ελένη Παπαδάκη κατά τη θεατρική περίοδο 2021-2022,αναζητεί άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιούς.

Συγκεκριμένα:

Για τις ανάγκες της παραγωγής «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη αναζητεί: Έναν άντρα ηθοποιό ερμηνευτικής ηλικίας 60 ετών και άνω, μία γυναίκα ερμηνευτικής ηλικίας 60 ετών και άνω, έναν άντρα ηθοποιό ερμηνευτικής ηλικίας 25-35 ετών και μία γυναίκα ηθοποιό ερμηνευτικής ηλικίας 16-30 ετών. Η γνώση μουσικού οργάνου θα συνεκτιμηθεί θετικά.

Οι υποψήφιοι που θα κληθούν στην ακρόαση της παραγωγής «Ματωμένος Γάμος» πρέπει να προετοιμαστούν σε ένα ελληνικό τραγούδι της αρεσκείας τους, σε έναν σύντομο μονόλογο επίσης της αρεσκείας τους από την ελληνική ή την παγκόσμια δραματουργία και σε ένα ποίημα. Οι υποψήφιοι που γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανο παρακαλούνται να το αναφέρουν στο βιογραφικό τους (και το επίπεδο γνώσης).

Σημαντική σημείωση: Οι υποψήφιοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα πρέπει να έχουν διαθεσιμότητα από τα μέσα Οκτωβρίου 2021.

Για τις ανάγκες της παραγωγής «Τρωίλος και Χρυσηίδα» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πανουργιά, αναζητεί έναν άντρα ηθοποιό ερμηνευτικής ηλικίας 30-35 ετών και έναν άντρα ηθοποιό ερμηνευτικής ηλικίας 50-55 ετών. Η γνώση μουσικού οργάνου θα συνεκτιμηθεί θετικά.

Οι υποψήφιοι που θα κληθούν στην ακρόαση της παραγωγής «Τρωίλος και Χρυσηίδα», πρέπει να προετοιμαστούν σε έναν σύντομο μονόλογο της αρεσκείας τους από την ελληνική ή παγκόσμια δραματουργία. Ενδέχεται να ζητηθεί και ένα τραγούδι της αρεσκείας τους από το ελληνικό ή το διεθνές ρεπερτόριο.

Σημαντική σημείωση: Οι υποψήφιοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα πρέπει να έχουν διαθεσιμότητα από τις αρχές Δεκεμβρίου 2021.

Στις ακροάσεις θα κληθούν οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν από τα βιογραφικά οι σκηνοθέτιδες και οι καλλιτεχνικοί συνεργάτες τους.

Οι υποψήφιοι που παίζουν μουσικό όργανο, που είναι μεταφερόμενο, παρακαλούνται θερμά να το έχουν μαζί τους. Στην ακρόαση θα υπάρχει διαθέσιμο πιάνο.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι ακροάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 15 και 30 Ιουνίου και ενδέχεται να υπάρξει και δεύτερη φάση σε αυτό το διάστημα.

Το ΕΘ στο πλαίσιο των κανόνων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ασφαλή διεξαγωγή δοκιμών θα εφαρμόσει τα ίδια πρωτόκολλα και στη διεξαγωγή της ακρόασης.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί σε ολιγομελείς ομάδες των 5 ατόμων.

Η συλλογή και η επεξεργασία των στοιχείων προσωπικών δεδομένων (από το βιογραφικό κατά την αίτηση ) θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνον για τη συγκεκριμένη διαδικασία της ακρόασης και δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη επεξεργασία τους μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων.

Κατάθεση βιογραφικών

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα και δύο πρόσφατες φωτογραφίες (μία ολόσωμη και μία κοντινή) από το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 μέχρι και την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021:

- ηλεκτρονικά στο email cv@n-t.grαναγράφοντας απαραιτήτως στο θέμα του email «Ακρόαση – Μαρία Μαγκανάρη – Θεατρική περίοδος 2021-2022» ή «Ακρόαση – Μαρία Πανουργιά – Θεατρική περίοδος 2021-2022» ανάλογα με την παραγωγή για την οποία ενδιαφέρονται. Βιογραφικά που θα σταλούν εκπρόθεσμα δεν θα γίνουν δεκτά.

Η ενημέρωση των υποψηφίων στην ακρόαση θα γίνει αποκλειστικά μέσω email. Όλοι οι υποψήφιοι που θα αποστείλουν βιογραφικό θα ενημερωθούν σχετικά με τη συμμετοχή τους ή όχι στην ακρόαση μέχρι και την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.