Header Ads

ΗΠΑ: Εκλεψαν 636 εκκλησίες πριν πέσουν στα δίχτυα της «Επιχείρησης Ου Κλέψεις»

Αστυνομία Φλόριντα

Μια ομάδα Ρουμάνων υπηκόων με έδρα τη Φλόριντα, έκλεψε 740.000 δολάρια από εκατοντάδες εκκλησίες, λαμβάνοντας επιταγές με δωρεές από τα γραμματοκιβώτια τους και εξαργυρώνοντάς τες, σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα της Φλόριντα.

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν και δύο άλλοι καταζητούνται, σε μια επιχείρηση που οι αρχές αποκαλούν «Επιχείρηση Ου Κλέψεις».

Η ομάδα των ληστών εδρεύει στο Ορλάντο αλλά ταξίδεψε σε όλη τη Φλόριντα και σε άλλες πολιτείες κλέβοντας επιταγές, λένε οι ερευνητές. Συνολικά, οι αρχές εντόπισαν 636 εκκλησίες που έπεσαν θύματα, συμπεριλαμβανομένων 355 στη Φλόριντα.

«Αυτή η καλά οργανωμένη προσπάθεια για κλοπή φιλανθρωπικών δωρεών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων - σε μια εποχή που χρειαζόταν δωρεές - αποτράπηκε», δήλωσε ο Αρχηγός του Αστυνομικού Τμήματος της Φλόριντα, Ρικ Σφέρινγκερ, σε δελτίο τύπου.

Η ομάδα είχε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε για να καταθέτει τις επιταγές και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε ΑΤΜ για ανάληψη των μετρητών.

Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν τρεις Ρουμάνοι από 27 έως 34 χρονών με τις κατηγορίες για συνωμοσία, για διάπραξη κλοπής, για παράνομη κατοχή προσωπικών στοιχείων ταυτότητας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όλοι κρατούνται στη φυλακή του Όραντζ Κάουντρι. Οι αρχές εξακολουθούν να αναζητούν δύο Ρουμάνους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες.

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο, αφού η αστυνομία του Κέιπ Κόραλ διαπίστωσε ότι 24 εκκλησίες είχαν πέσει θύματα των ληστών. Οι αρχές δήλωσαν ότι η ομάδα ξόδευε τα χρήματα σε αυτοκίνητα, τρόφιμα και ρούχα και πραγματοποιούσε εμβάσματα υψηλής αξίας στην Ρουμανία.

«Οι εκκλησίες εξαρτώνται από δωρεές από γενναιόδωρα μέλη της κοινότητας για να λειτουργούν και να εξυπηρετούν όσους έχουν ανάγκη. Είναι αξιολύπητο ότι αυτή η σπείρα εγκληματιών εκμεταλλευόταν τις ανιδιοτελείς πράξεις καλοσύνης που επιδεικνύονται μέσω αυτών των δωρεών για να ικανοποιήσουν την εγωιστική τους απληστία», λέει ο επικεφαλής αστυνομικός σε δελτίο τύπου.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.