Header Ads

Το πρώτο tweet του Τσαβούσογλου μόλις έφτασε Αλεξανδρούπολη έδειξε και τις προθέσεις του

O Τσαβούσγολο στο χωριό Θέρμα.

Δεν πρόλαβε να προσγειωθεί στην Αλεξανδρούπολη το αεροσκάφος που μετάφερε τον τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και το πρώτο tweet αναφερόταν στην ”τουρκική μειονότητα” δείχνοντας έτσι με σαφή τρόπο της θα ακολουθήσει κατά την ”ιδιωτική” επίσκεψή του στην Κομοτηνή. 

«Βρίσκομαι στην Ελλάδα για να συναντήσω μέλη της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη και να συζητήσω για τις διμερείς μας σχέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην ανάρτησή του στο Twitter που έχει γραφτεί σε τουρκικά και αγγλικά ενώ συνοδεύεται από φωτογραφικό στιγμιότυπο της άφιξης του.

 

 

Ο Τσαβούσογλου από την Αλεξανδρούπολη μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή συνοδευόμενος από τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας και πολλούς δημοσιογράφους. Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο μάλιστα από 16 αυτοκίνητα. Ο υπουργός επισκέφθηκε το προξενείο, όπου έγινε δεκτός από τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και τους δύο ψευδομουφτήδες, Ιμπραήμ Σερίφ της Κομοτηνής, και Αχμέτ Μετέ της Ξάνθης.

Στη συνάντηση παρίστατο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και ο Λεβέντ Σαδίκ, γιος του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ ο οποίος θεωρείται πρόσωπο με ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία στην περιοχή. Εν συνεχεία, ο κ. Τσαβούσογλου επισκέφτηκε το μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και συναντήσεις με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και γεύμα γεύμα στο χωριό Θάμνα, του δήμου Ιάλμου Ροδόπης όπου, κατά πληροφορίες, έχουν προσκληθεί μειονοτικοί βουλευτές.

Ακολουθεί επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ όπου και ολοκληρώνεται τυπικά η ιδιωτική επίσκεψη.

Ο κ.Τσαβούσογλου τελικά δεν θα μεταβεί στην Ξάνθη ενώ κηρύχθηκε "ανεπιθύμητος" από τον Πανελλήνιο Σύλλογο που μάλιστα σε ανακοίνωση του, καταγγέλλει πως ”Τις τελευταίες δεκαετίες οι Πομάκοι και οι Ρομά της Θράκης υφίστανται μια πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία από εγκάθετους της Τουρκίας”. 

Στις 5 αναχωρεί από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα και το βράδυ είναι προγραμματισμένο δείπνο με τον Έλληνα ομόλογό υπουργό Εξωτερικών  και αύριο έχει τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους Κ.Μητοστάκη και Ν.Δένδια. 

Άφιξη στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή. EurokinissiEurokinissiEurokinissiEurokinissi
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.