Header Ads

Κομισιόν: Οι κανόνες για τα καλοκαιρινά ταξίδια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα την εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων από τα τεστ και τις καραντίνες, όταν ταξιδεύουν μεταξύ χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

″Αυτό συμβαίνει ήδη σε πολλές χώρες-μέλη και δεν θα πρέπει να συνδέεται με την χώρα από την οποία κάποιος αναχώρησε ή την χώρα προς την οποία ταξιδεύει” δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ευρωπαϊκή Ενωση κατέληξε σε συμφωνία για τα ψηφιακά πιστοποιητικά, τα οποία θα δείχνουν, μέσω κώδικα QR, αν τα άτομα έχουν εμβολιαστεί, αν έχουν αρνητικό τεστ ή αν έχουν ανοσία λόγω του ότι νόσησαν. Το σύστημα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προσπαθεί να εναρμονίσει το υπάρχον ”πάτσγουορκ” των ταξιδιωτικών μέτρων στις χώρες-μέλη, δήλωσε σήμερα ότι, σύμφωνα με την πρότασή του, τα τεστ και οι καραντίνες δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητα για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως 14 μέρες πριν το ταξίδι τους.

Η Κομισιόν πρότεινε, επίσης, τα πιο έγκυρα αλλά και πιο ακριβά τεστ PCP να ισχύουν για 72 ώρες και τα ράπιντ τέστ αντιγόνων για 48 ώρες.

Τα παιδιά, τα οποία δεν έχουν ακόμα πάρει σειρά για εμβολιασμό, δεν θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα, αν ταξιδεύουν με τους γονείς τους οι οποίοι έχουν εξαιρεθεί.

″Προτείνουμε, επίσης, να συμφωνήσουν οι χώρες-μέλη να εξαιρέσουν όλα τα παιδιά κάτω των έξι ετών από τεστ σχετικά με ταξίδια” δήλωσε ο Ρέιντερς.

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.