Header Ads

Κοζάνη – Κ. Βέττα: Επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο χωροθέτησης ΧΥΤΑΜ στη ΜΑΒΕ

«Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Μελέτη Περιβάλλοντος για τη επαναχρησιµοποίηση του χώρου των ΜΑΒΕ για τη διάθεση αµιαντούχων αποβλήτων, ώστε να υλοποιηθεί ως Χώρος Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου εντός του γηπέδου τους». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας, απαντώντας στη σχετική ερώτηση της βουλευτή Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική-Συμμαχία, Καλλιόπης Βέττα.

Παράλληλα όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η κ. Βέττα, ο υπουργός αναφερόμενος για τις προθέσεις της Κυβέρνησης, έκανε λόγο και για τη σύσταση ομάδας εργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που εξετάζει το ενδεχόμενο υλοποίησης Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιάντου στο Ζιδάνι.

«Η απάντηση δεν καθησυχάζει τους κατοίκους της περιοχής, καθώς αφήνει ανοικτές όλες τις πιθανότητες», επισημαίνει η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τις αρμόδιες αρχές, τους θεσμικούς φορείς, τις οικολογικές κινήσεις και τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, διεκδικώντας, όπως τονίζει “το αυτονόητο: τον σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία της περιοχής και των δραστηριοτήτων που ασκούν οι κάτοικοί της”.

Και καταλήγει η κ. Βέττα: «Η Π.Ε. Κοζάνης δεν μπορεί να μετατραπεί σε Ελντοράντο επενδυτών και ανεξέλεγκτο, υπερτοπικό σκουπιδότοπο».

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.