Header Ads

Πέθανε ο Γκάβιν Μακλάουντ, καπετάνιος του «Πλοίου της Αγάπης»

. 

Ο Γκάβιν Μακλάουντ, ο βετεράνος ηθοποιός που (στις ΗΠΑ) έγινε γνωστός από τον ρόλο του ως Μάρεϊ Σλότερ στην τηλεοπτική σειρά  «The Mary Tyler Moore Show» προτού κερδίσει ακόμα μεγαλύτερη δόξα ως ο καπετάνιος  Στάμπινγκ του περίφημου «The Love Boat» («Πλοίο της αγάπης«), έφυγε από την ζωή. Ηταν 90 ετών. 

Ο Μακλάουντ έφυγε από την ζωή το Σάββατο, σύμφωνα με την δήλωση του ανιψιού του, Μαρκ Σι, στο Variety. Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, αλλά καμία αιτία θανάτου δεν έγινε γνωστή, όπως αναφέρει το εν λόγω μέσο. 

Γνωστός στους θαυμαστές του για το καραφλό της κεφαλής του και το πλατύ χαμόγελό του, ο Μακλάουντ εργαζόταν σχεδόν ανώνυμα για περισσότερο από μια δεκαετία, εμφανιζόμενος σε δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές και σε αρκετές ταινίες προτού αναλάβει ρόλο στην δημοφιλή κωμική σειρά του CBS «Mary Tyler Moore» την δεκαετία του 1970. 

Στην αρχή έκανε δοκιμαστικό για τον ρόλο του αφεντικού της Μουρ που τελικά ανέλαβε ο Εντ Ασνερ. Αντιλαμβανόμενος ότι δεν μπορεί να υποδυθεί τον θυελλώδη διευθυντή εφημερίδας, ο Μακλάουντ ζήτησε αν μπορεί να παίξει τον συγγραφέα τηλεοπτικών ειδήσεων, με τα αστεία του να αφορούν τον χαζό άνκορμαν, Τεντ Μπάχτερ.  

 

Το σόου σημείωσε επιτυχία από την αρχή και έχει καταχωρηθεί στην ιστορία ως μια κλασσική τηλεοπτική αμερικανική κωμωδία. Εξακολουθούσε να έχει υψηλά ποσοστά θεαματικότητας όταν η Μουρ που υποδυόταν την παραγωγό ειδήσεων Μαίρη Ρίτσαρντς αποφάσισε να το διακόψει μετά από επτά σεζόν. 

Ο Μακλάουντ «μετακόμισε» στο «Πλοίο της Αγάπης», μια ρομαντική κωμωδία με γκεστ από τον Τζην Κέλι ως την Τζάνετ Τζάκσον. 

Παρόλο που δεν σημείωσε καλές κριτικές, η σειρά αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλής, διήρκεσε 11 σεζόν και έδωσε το έναυσμα να γυριστούν πολλές τηλεοπτικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων δύο στις οποίες ο Μακλάουντ παρέμεινε στο τιμόνι του κρουαζιερόπλοιου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προσληφθεί ως τηλεοπτικός διαφημιστής για την Princess Cruise Lines.

«Οι κριτικοί το μισούσαν. Το ονόμασαν τηλεόραση χωρίς νόημα, αλλά γίναμε πρεσβευτές καλής θέλησης», είπε στους Los Angeles Times το 2013.

Μεταξύ των τελευταίων τηλεοπτικών σειρών που επίσης συμμετείχε  ήταν τα «Touched by An Angel», «JAG» και «The King of Queens».

Το τηλεοπτικό του πρόσωπο ήταν σε αντίθεση με την ιδιωτική του ζωή. Στα απομνημονεύματα του το 2013 με τον τίτλο «This is Your Captain Talking», ο Μακλάουντ αποκάλυψε ότι είχε αγωνιστεί με τον αλκοολισμό στις δεκαετίες του 1960 και του ’70. Έγραψε επίσης ότι η απώλεια των μαλλιών του σε νεαρή ηλικία τον δυσκόλεψε να βρει δουλειά ως ηθοποιός.

«Πήγα σε όλη την πόλη ψάχνοντας έναν πράκτορα, αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν να εκπροσωπήσει έναν νεαρό άνδρα με φαλακρό κεφάλι», έγραψε. «Ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Έπρεπε να αγοράσω ένα κομμάτι μαλλιών». Ένα τατουάζ άλλαξε την τύχη του «αρκετά γρήγορα». Μέχρι να φτάσει στη μέση ηλικία, ωστόσο, δεν το χρειαζόταν.

Ο Μακλάουντ, του οποίου το όνομα ήταν Αλαν Σι, πήρε το πρώτο του όνομα από μια γαλλική ταινία και το επίθετό του από έναν καθηγητή δραματικής τέχνης στο Ithaca College της Νέας Υόρκης που τον είχε ενθαρρύνει να ακολουθήσει μια καριέρα υποκριτικής.

Έκανε επίσης εμφανίσεις γκεστ σε τηλεοπτικές εκπομπές κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, συμπεριλαμβανομένων των «Hogan’s Heroes», «Hawaii Five-O» και «The Dick Van Dyke Show». Εμφανίστηκε επίσης στο «McHale’s Navy» από το 1962 έως το 1964 ως ο ναυτικός Τζόσεφ «Χάπι» Χέινς.

Άλλες παραγωγές που συμμετείχε περιελάμβαναν τους «Ήρωες της Kelly», «The Sand Pebbles» και «The Sword of Ali Baba». Ο Μακλάουντ είχε τέσσερα παιδιά με την πρώτη του γυναίκα, Τζόαν Ρούτβικ, από την οποία χώρισε το 1972. Ήταν γιος ενός αλκοολικού και του τα προβλήματα κατανάλωσης αλκοόλ συνέβαλαν σε ένα δεύτερο διαζύγιο, με την Πάτι Στήλι. Αλλά αφού ο Μακλάουντ σταμάτησε να πίνει, αυτός και η Στήλι ξαναπαντρεύτηκαν το 1985.

 
  
Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.