Header Ads

Κοζάνη: Ίδρυση Μονάδας Ψυχικής Υγείας

Επιβεβαιώθηκε, σε συνάντηση της Υφυπουργού αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωής Ράπτη, με τον Βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη και τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, η ίδρυση Μονάδας Ψυχικής Υγείας (Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων, Εφήβων και Παιδιών) στην Κοζάνη από το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε).

Ενόψει μάλιστα της οριστικής έγκρισης του νέου Οργανισμού της Δομής, που εγκρίθηκε ήδη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ερευνών και με στόχο την ταχεία οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία της, συμφωνήθηκε:

-Ο Δήμος Κοζάνης να συμβάλλει σε όλες τις φάσεις, μέχρι τη λειτουργία της Δομής και για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών διοικητικής υποστήριξης.

-Το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας και Ερευνών να προκηρύξει την πλήρωση των αναγκαίων θέσεων επιστημονικού και λοιπού προσωπικού.

-Κατά τη μεταβατική περίοδο λειτουργίας της Δομής να συναφθούν οι πρώτες συνεργασίες με επιστημονικό προσωπικό.

Και μετά την επίσκεψη του Προέδρου του του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας και Ερευνών  Δημήτριου Κόντη στην Κοζάνη να δημοσιοποιηθεί Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ενοικίαση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Όπως αναφέρει ο κ. Αμανατίδης, “οι λόγοι που συνηγορούν στην ίδρυση της Δομής στην Κοζάνη αναλύθηκαν επαρκώς και γι’ αυτό περιλαμβάνεται στο Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης αποτυπώνοντας στην πράξη τη «ρήτρα απολιγνιτοποίησης» που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εντάσσει στα θέματα ανάπτυξης της περιοχής”.

www.ertnews.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.