Header Ads

«Ενα ήσυχο μέρος 2»: Πανδημικό ρεκόρ στο αμερικανικό box office

Η ταινία «Ενα ήσυχο μέρος 2» ξεκίνησε δυναμικά κάνοντας στις ΗΠΑ εισπράξεις 48 εκατ. δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής, γεγονός που μεταφράζεται σε επιστροφή των θεατών στα σινεμά.

Το σίκουελ του θρίλερ του Τζον Κραζίνσκι ξεπέρασε τις προσδοκίες και σύμφωνα με την Paramount αναμένεται να φτάσει τη Δευτέρα 31 Μαΐου, ημέρα αργίας για τους Αμερικανούς, καθώς την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου εορτάζεται η Memorial Day, τα 58,5 εκατ. δολάρια.

Η ταινία με πρωταγωνίστρια την Έμιλι Μπλαντ, που αφηγείται την περιπέτεια μίας μητέρας η οποία προσπαθεί να διασώσει την οικογένεια της σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο γεμάτο απειλητικά τέρατα, είχε ούτως ή άλλως καλές προβλέψεις όσον αφορά την πρεμιέρα: 40 εκατ. δολάρια, δεδομένου του αριθμού των αιθουσών που παραμένουν κλειστές στις ΗΠΑ ή λειτουργούν με περιορισμένη χωρητικότητα. Σημειώνεται ότι η πρώτη ταινία, το 2018, κατέγραψε κέρδη 340 εκατ. διεθνώς και προβλήθηκε σε 3.726 αμερικανικές αίθουσες.

Η ταινία είναι πλέον στην κορυφή του πανδημικού box office, ανατρέποντας με ευκολία το «Godzilla vs. Kong», το οποίο συγκέντρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τριήμερο προβολής (υπενθυμίζεται ότι κυκλοφόρησε ταυτόχρονα και στο HBO Max στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκανε η πλατφόρμα με την Warner Bros).

Το «Ενα ήσυχο μέρος 2» είναι το μεγαλύτερο blockbuster που έκανε ντεμπούτο μόνο στις αίθουσες από την πρεμιέρα του «Tenet», της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ούτε η «Cruella» της Disney τα πήγε άσχημα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η live -action ταινία με πρωταγωνίστρια την Έμα Στόουν θα σκοράρει το τετραήμερο της αργίας με 26,5 εκατ. εισπράξεις, παρά το γεγονός ότι εκτός από τις αίθουσες, είναι επίσης διαθέσιμη στην πλατφόρμα του στούντιο, Disney+.

Το «A Quiet Place Part II», όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος, επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2020. Όταν αναβλήθηκε λόγω πανδημίας, ο Τζον Κραζίνσκι, υπέρμαχος της κινηματογραφικής εμπειρίας, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι προτιμούσε να αναβάλει την πρεμιέρα της ταινίας επ′ αόριστον.

Ωστόσο, μετά από 45 ημέρες προβολής στα σινεμά, η ταινία θα είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία steaming Paramount+. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.