Header Ads

Σε τοπικό lockdown μπαίνει και η Καστοριά λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Σε τοπικό lockdown λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού μπαίνει και η Καστοριά, μετά την Κοζάνη, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδλιάς, με δήλωσή του, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης με τους ειδικούς λοιμωξιολόγους και επιχειρησιακούς παράγοντες το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο αφότου ανακοινώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 865 ημερήσια κρούσματα στη χώρα μας.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι την ίδια ώρα η κατάσταση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αλλά δεν λαμβάνονται αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα ανάλογης αυστηρότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής μέτρα, που τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Παρασκευής, 23/10:

  • Η Καστοριά ανεβαίνει στο επίπεδο 4 και γίνεται η δεύτερη περιοχή της χώρας μετά την Κοζάνη που θα βρεθεί στο «κόκκινο».

  • Αυξάνεται το επίπεδο του συναγερμού σε επίπεδο 3 για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών, όπου η κατάσταση είναι κρίσιμη.

  • Στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα.

Αριθμός κρουσμάτων ρεκόρ, αλλά και ρεκόρ τεστ με 24.116 τεστ μόνο σήμερα, επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.