Header Ads

Κορονοϊός: "Αδυσώπητη αύξηση των κρουσμάτων" στις ΗΠΑ - Το ένα μετά το άλλο σπάνε τα ρεκόρ στη Ευρώπη

Προετοιμασίες για την Ημέρα των Νεκρών εν μέσω πανδημίας. Μεξικό

Για δεύτερο 24ωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο κινήθηκε άνω των 500.000 ενώ ο αριθμός των νεκρών διαγράφει συνεχής ανοδική τάση όπως και των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Εξετάζοντας τα δεδομένα σε βάθος 15 ημερών θα δούμε πως στις 15 Οκτωβρίου είχαμε 6.113 θανάτους αντί 7.172 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο και 402.006 κρούσματα αντί 5.45.945 και ενώ οι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση ανέρχονταν σε 70.410 τώρα έχουν φτάσει τους 82.282. 

Αν και η Ευρώπη, όπως έχει καταστεί σαφές πλέον πως βρίσκεται πλέον στη δίνη του νέου κύματος και αποτελεί πλέον το νέο επίκεντρο της πανδημίας και χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία μπαίνουν σε φάση νέου τύπου lockdownw, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και κυρίως στις ΗΠΑ με τη χώρα να καταγράφει νέο ρεκόρ με περισσότερα από 91.000 κρούσματα σε μια ημέρα. 

Οι ηγέτες της ΕΕ αναζητούν κοινό τόπο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Ένα φιλί με μάσκα, Ισπανία

 

Δεν σταματούν τα ρεκόρ

Στην Ευρώπη, το τελευταίο 24ωρο περισσότερα από 279.999 κρούσματα και 2.566  νεκροί συνεχίζοντας και οι δύο δείκτες να καταγράφουν ανοδική τάση ενώ και πάλι επτά χώρες της ηπείρου είναι μεταξύ των πρώτων 10 με τον υψηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων. 

Γαλλία

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των νεκρών φτάνοντας τα 47.637 και τους 235 αντίστοιχα ενώ η χώρα είναι ήδη σε lockdown από τα μεσάνυχτα και ήδη το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν αρκετές διαδηλώσεις κατά της επιβολής των νέων μέτρων. 

Ιταλία

Κατέγραψε και νέο ρεκόρ μολύνσεων το τελευταίο 24ωρο φθάνοντας τις 26.831 ενώ υψηλός παραμένει και ο αριθμός των νεκρών με ακόμη 217, αριθμός που θυμίζει τα δεδομένα του πρώτου κύματος και περί τις αρχές Μαϊου.

Ισπανία

Από κοντά και αυτή η ευρωπαϊκή χώρα που επίσης κατάγραψε έαν ακόμη ρεκόρ με 23.580 νέα κρούσματα ενώ οι αρχές ανέφεραν και 173 θανάτους, αριθμός πολύ κοντά στα δεδομένα των τελευταίων ημερών. 

Ηνωμένο Βασίλειο

Πολύ υψηλός ο αριθμός των μολύνσεων που έφτασαν τις 23.065 χωρίς να παρουσιάζουν κάποια σημαντική διαφοροποίηση από την εικόνα των προηγούμενων ημερών ενώ οι νεκροί έφτασαν επίσης σε μια ημέρα τους 280. 

Διαδηλώσεις, συνωστισμός και μποτιλιάρισμα-ρεκόρ στη Γαλλία πριν το lockdown

Στο μετρό του Παρισιού

 

Βέλγιο

Η χώρα όπως και την περίοδο του πρώτου κύματος, καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών κατ′ αναλογία πληθυσμού ενώ το τελευταίο 24ωρο έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ της με 23.921  μολύνσεις ενώ σημειώθηκαν ακόμη 138 θάνατοι.  

Πολωνία

Κάθε μέρα και περισσότερα κρούσματα και νεκρούς καταγράφει η χώρα που το τελευταίο 24ωρο σημείωσε διπλό ρεκόρ με ακόμη 20.156 και 301. Ο δε Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι έδωσε εντολή σε έξι μεγάλες κρατικές εταιρείες να στήσουν νοσοκομεία εκστρατείας κυρίως σε πόλεις έξω από τη Βαρσοβία.

Γερμανία

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας κατέγραψε και αυτή η χώρα φθάνοντας σε μια ημέρα τα 18.732 ενώ καταφέρνει να διατηρεί χαμηλά τον αριθμό των νεκρών που ανήλθαν σε 76. Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία μπαίνει σε ένα “soft lockdown” από τη Δευτέρα ενώ η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ υπερασπίζεται σθεναρά  την απόφαση της, παρά την κριτική που δέχεται από βουλευτές. 

Τσεχία και Βέλγιο τα επίκεντρα του δεύτερου κύματος πανδημίας στην Ευρώπη

Καλλιτέχνες διαδηλώνουν στο Λονδίνο για τους νέους περιορισμούς λόγω πανδημίας 

 

Ρωσία

Ξανά ρεκόρ μολύνσεων και θανάτων στη Ρωσία αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ακόμα 18.283 και 355.  Μόνο στη Μόσχα νοσηλεύονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση σχεδόν 10.000 ασθενείς όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Σεργκεί Σομπιάνιν σε συνέντευξη του  «κάνοντας λόγος για μια τεράστια πίεση για το σύστημα υγείας».  

Τσεχία

Στη χώρα, καταγράφηκε και νέο ρεκόρ θανάτων με 187 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους λόγω Covid-19 ενώ σταθερά εξαιρετικά υψηλός για τα δεδομένα της χώρας παρέμεινε και ο αριθμός των μολύνσεων καθώς προστέθηκαν 13.055 σε μια ημέρα.

Σε επίπεδα ρεκόρ οι μολύνσεις και οι νεκροί στην Ολλανδία που ανήλθαν σε 10.264 και 56, στην Ελβετία 9.386 και 33, στην Ουκρανία με 8.312 και 173. 

Επίσης η Ρουμανία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας όπως και η Αυστρία φθάνοντας τους 6.481 και τους 4.453 αντίστοιχα. Στην πρώτη καταγράφηκε επίσης ρεκόρ θανάτων φθάνοντας τους 33 ενώ η δεύτερη με 29 θανάτους πλησιάζει το ρεκόρ θανάτων του πρώτου κύματος πού ήταν 30. 

Πούτιν: Ελπίδες για έναρξη μαζικού εμβολιασμού στα τέλη του χρόνου

Σε τραίνο στο Νοβοροσίσκ, Ρωσία

 

Στο κόκκινο ξανά οι ΗΠΑ 

Στο μεταξύ σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των κρουσμάτων έχουν φθάσει πλέον τα 45.393.188, οι νεκροί ανέχονται σε 1.187.273 ενώ έχουν αναρρώσει 33.030.183. 

Πρώτες χώρες παγκοσμίως σε αριθμό κρουσμάτων παραμένουν οι ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία με περισσότερα από 9,2 εκατ, 8 εκατ και 5,4 εκατ συνολικά ενώ τους περισσότερους θανάτους καταγράφουν οι ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία με 234.201, 159.033 και 121.131. 

Οι ΗΠΑ το τελευταίο 24ωρο ανέφερε ακόμη 91.530 κρούσματα και 1.047 νεκρούς συνεχίζοντας να καταγραφεί ξεκάθαρα αυξητική τάση σε αντίθεση με την Ινδία που ανέφερε ακόμη 49.281  και 568 και τη Βραζιλία 26.647 και 565. 

Ειδικότερα η κατάσταση στις ΗΠΑ φαίνεται να είναι στο ”κόκκινο”.

Η ομάδα δράσης του Λευκού Οίκου κατά της πανδημίας προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με μια “αδυσώπητη” αύξηση των κρουσμάτων και ζήτησε τη λήψη αυστηρών μέτρων, καθώς ο ημερήσιος αριθμός νέος μολύνσεων χθες Πέμπτη ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 91.000.

Η ομάδα δράσης του Λευκού Οίκου έχει προειδοποιήσει τις πολιτείες στις δυτικές και κεντρικές περιοχές των ΗΠΑ ότι πρέπει να ληφθούν επιθετικά μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας, σύμφωνα με τις εβδομαδιαίες αναφορές των πολιτειών, οι οποίες περιήλθαν στην κατοχή του CNN.

Περιμένοντας να ψηφίσουν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

 

“Εξακολουθούμε να βλέπουμε μια αδυσώπητη, ευρεία διάδοση στην κοινότητα στα μεσοδυτικά, στα βορειοδυτικά και τα δυτικά. Για αυτό θα χρειαστεί επιθετική αντιμετώπιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί τόσο η σιωπηλή, ασυμπτωματική εξάπλωση όσο και η συμπτωματική”, ανέφερε μια από τις εκθέσεις.

“Βαδίζουμε ένα πολύ δύσκολο δρόμο. Πηγαίνουμε προς τη λάθος κατεύθυνση”, τόνισε ο επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής της ομάδας δράσης και του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών. Σύμφωνα με τον Φάουτσι, τα κρούσματα κορονοϊού σημειώνουν άνοδο σε 47 πολιτείες και τα νοσοκομεία όλης της χώρας δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον όγκο των ασθενών.

“Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, αν συνεχίσουμε την πορεία αυτή, τότε θα η χώρα αυτή θα πονέσει σε ό,τι αφορά τα επιπλέον κρούσματα και τις νοσηλείες και τους θανάτους”, είχε σχολιάσει σε συνέντευξή του στο CNBC την Τετάρτη το βράδυ.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις απηχούν τις εκτιμήσεις του δρ Ασίς Τζα, επικεφαλής του τμήματος Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Brown, ο οποίος δήλωσε ότι “τα πράγματα είναι πολύ, πολύ άσχημα στις ΗΠΑ τώρα”.

“Αντιμετωπίζουμε ένα από τα μεγαλύτερα ξεσπάσματα που έχουμε δει στη διάρκεια όλης της πανδημίας”, υπογράμμισε ο Τζα, προσθέτοντας ότι τα αρχικά κύματα μολύνσεων την άνοιξη ήταν πιο εντοπισμένα. “Και εννέα, δέκα μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας αυτής, δεν είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι”, σχολίασε.

Τουλάχιστον 12  πολιτείες (το Ιλινόις, η Ιντιάνα, το Μέιν, το Μίσιγκαν, η Μινεσότα, το Μιζούρι, η Νεμπράσκα, το Νέο Μεξικό, η Βόρεια Καρολίνα, η Βόρεια Ντακότο, το Οχάιο και το Όρεγκον) κατέγραψαν την Πέμπτη αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων covid-19.

Δεκαεπτά πολιτείες ανέφεραν αριθμό ρεκόρ νοσηλειών, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που γίνονται.  

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.