Header Ads

Βίντεο: Καταστροφές και τσουνάμι στους δρόμους της Σμύρνης μετά τον σεισμό

Κτήριο που έχει καταρρεύσει στη Σμύρνη.  

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί στη Σμύρνη από τον πολύ ισχυρό σεισμό που έγινε ανοιχτά της Σάμου.  

Εκτιμάται ότι έχουν καταρρεύσει τουλάχιστον 20 κτίρια στη Σμύρνη ενώ αίσθηση προκαλεί το βίντεο με το μίνι τσουνάμι. Άγνωστό παραμένει ακόμα εάν υπάρχουν νεκροί.  

Σε βίντεο φαίνεται η στιγμή κατάρρευσης ενός κτηρίου. 

Το τουρκικό δίκτυο TRT μεταδίδει πλάνα από πολυκατοικία που έχει καταρρεύσει και γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν άνθρωποι στα ερείπια.

Τρεις άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια κτιρίου στον τομέα Μπαϊρακλί της επαρχίας της Σμύρνης διασώθηκαν, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. 

Αμέσως μετά το σεισμό, ο κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους της τουριστικής πόλης της Σμύρνης για να σωθεί. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο ο Αλί Γερλίκαγια, κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ότι για την ώρα δεν έχει καταγραφεί καμία ζημιά στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μήνυμά του στα social media, δήλωσε πως έχει κινηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός.

Η Τουρκία βρίσκεται σε μία από τις ενεργές σεισμικές ζώνες στον κόσμο. Το 1999, σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 17.000 ανθρώπων, εκ των οποίων 1.000 στην Κωνσταντινούπολη.

Τον περασμένο Ιανουάριο, σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών προκάλεσε περίπου 40 θανάτους στην επαρχία Έλαζιγ (ανατολικά).

Το 2011, σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Βαν (ανατολικά), προκαλώντας τουλάχιστον 600 θανάτους.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.