Header Ads

Μακρόν: Κατανοώ τα αισθήματα των Μουσουλμάνων για τα σκίτσα του Μωάμεθ

Πορεία διαμαρτυρίας κατά του Μακρόν στην Υεμένη. 

Λίγες ημέρες μετά την επίθεση μετανάστη σε εκκλησία στη Νίκαια από Τυνήσιο μετανάστη, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε την κατανόησή του στα αισθήματα των Μουσουλμάνων απέναντι στα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ. Σε δηλώσεις του στο αραβικό δίκτυο Al-Jazeera, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που στρεβλώνουν τη διδασκαλία του Ισλάμ.

 

Η κυβέρνηση του προέδρου Μακρόν έχει κηρύξει «πόλεμο» στον ισλαμικό εξτρεμισμό, εν μέσω διαμαρτυριών από την πλευρά των Μουσουλμάνων για τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ, πολλών από τα οποία τα βρίσκουν προκλητικά.

Οι ενέργειες του Γάλλου προέδρου μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιουέλ Πατί στάθηκαν αφορμή για τη διένεξη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κάλεσμα για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Οι γαλλικές αρχές έχουν δεσμευθεί να τηρήσουν αυστηρή στάση μπροστά στον ισλαμικό εξτρεμισμό, στέλνοντας όμως ταυτόχρονα ένα «μήνυμα ειρήνης προς τον μουσουλμανικό κόσμο», μετά το αιματηρό επεισόδιο στη Νίκαια.

 

«Εάν δεχθούμε επίθεση, για μία ακόμη φορά, είναι για τις αξίες μας, την αίσθηση ελευθερίας, την ελευθερία της πίστης επί γαλλικού εδάφους», δήλωσε ο πρόεδρος Μακρόν, έπειτα από συνομιλίες με την αστυνομία και προσωπικό διαχείρισης κρίσεων στη βασιλική της Νοτρ Νταμ. «Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τίποτε από αυτά», υπογράμμισε ο κ. Μακρόν.

 

(Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.