Header Ads

Η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε πορεία οπαδών του Κασιδιάρη στο Νέο Ηράκλειο

Εφτά χρόνια συμπληρώνονται αύριο Κυριακή από το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου του 2013, όταν δολοφονήθηκαν οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Ηρακλείου στο Νέο Ηράκλειο.

Το νέο μόρφωμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού, Ηλία Κασιδιάρη, είχε προγραμματίσει την πραγματοποίηση πορείας αύριο Κυριακή στις 16.00, που θα ξεκινούσε από το σημείο όπου έγινε η δολοφονία και θα κατέληγε στο κοιμητήριο Νέου Ηρακλείου.

Παράλληλα, αντι-συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί την ίδια ώρα από μέλη αντιεξουσιαστικών κινήσεων.

Το βράδυ του Σαββάτου οι παραπάνω συγκεντρώσεις απαγορεύτηκαν με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., διότι κρίθηκε ότι συντρέχει σοβαρός κίνδυνος διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής απαγορεύεται η πραγματοποίηση των ακόλουθων αυριανών (01-11-2020) δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων: Την 16:00 ώρα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο μελών της συλλογικότητας «Αντιεξουσιαστική/αντιφασιστική Συνέλευση Νέας Ιωνίας/Ηρακλείου» και

την ίδια ώρα (16:00) επί της Λ. Ηρακλείου 420 στο Ν. Ηράκλειο μελών του κόμματος «ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ» και ακολούθως πορεία με τελικό προορισμό το νεκροταφείο Ηρακλείου.

Οι παραπάνω απαγορεύσεις αποφασιστήκαν επειδή επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκληματών, ενώ απειλείται σοβαρά και η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στη συγκεκριμένη περιοχή, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση των δυο συναθροίσεων».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.