Header Ads

«Λουκέτο» για έναν μήνα σε θέατρα, σινεμά και μουσεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα αναστέλλουν ξανά τη λειτουργία τους από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και για έναν μήνα, στον απόηχο του νέου αρνητικού ρεκόρ με 1690 νέα κρούσματα, πέντε νεκρούς και 128 διασωληνωμένους, που κατέγραψε η χώρα μία ημέρα πριν, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. 

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του «οι νέοι κανόνες, που θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης, επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού: Στη διασκέδαση και την κινητικότητα των πολιτών». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός: Τα επιπλέον μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 12 Οκτωβρίου, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι σε Αττική και Θεσσαλονίκη -που έχουν πληγεί βαρύτατα από την αρχή της πανδημίας- ξεκίνησαν τη λειτουργία τους ενόψει της χειμερινής σεζόν με ποσοστό πληρότητας 30%. Μάλιστα, η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών είχε προ δεκαημέρου δηλώσει ότι «καμία θεατρική παραγωγή δεν μπορεί να είναι βιώσιμη με ποσοστά πληρότητας 30% ή ακόμη και 50%», ζητώντας στήριξη από την Πολιτεία. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.