Header Ads

Κορονοϊός: Πριν από το εμβόλιο της Οξφόρδης αναμένεται το εμβόλιο της Pfizer

Η κυβέρνηση της Βρετανίας αναμένει πόρισμα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού της Pfizer Inc και της BioNTech SE, πριν από το ανταγωνιστικό εμβόλιο της AstraZeneca Plc.

Ειδικότερα, υψηλόβαθμες πηγές στη βρετανική κυβέρνηση αναμένουν ότι το πόρισμα για το αν το εμβόλιο της Pfizer Inc και της BioNTech SE κατά της COVID-19 είναι αποτελεσματικό θα είναι διαθέσιμο πριν από το ανταγωνιστικό εμβόλιο της AstraZeneca Plc, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Times».  

Η Βρετανία πιστεύει ότι το εμβόλιο της Pfizer θα μπορεί να είναι έτοιμο για να διατεθεί πριν από τα Χριστούγεννα, ανέφερε η εφημερίδα.  

H Pfizer σχεδιάζει να ζητήσει έκτακτη έγκριση του εμβολίου της από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές περί τα τέλη Νοεμβρίου. Το εμβόλιο είναι ένα από τα έξι υποψήφια που βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών και στα οποία έχει εξασφαλίσει πρώιμη πρόσβαση η βρετανική κυβέρνηση.

Η Pfizer ελπίζει να έχει παραγάγει 100 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, αν το εμβόλιο περάσει τις σχετικές δοκιμές και αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, και σχεδιάζει άλλο ένα δισ. δόσεων για το ερχόμενο έτος. 

 

(Mε πληροφορίες από Reuters) 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.